Szikrázó dallamok - Zsolnay Fényfesztivál - Corn&Soda

Szikrázó dallamok – Zsolnay Fényfesztivál

A háromnapos Zsolnay Fényfesztivál nyitókoncertje kétségtelenül káprázatos lesz. A pécsi Kodály Központ színpadán a brit DJ és zenész Emika legújabb lemezének ősbemutatója hallható. Az elektronikus zenei megoldások ihlette szimfóniát a MÁV Szimfonikusok szólaltatják meg, a felejthetetlen látványt pedig a világhírű 3D-mapping művész, Bordos László Zsolt kelti életre.

Forrás: like.startlap.hu

Emika, a valóban sokszínű művésznő a klasszikus és elektronikus zene közötti rendkívül izgalmas határterületen alkotta meg legújabb, Melanfonie című szimfonikus szerzeményét, amely négy év munkájának eredménye. A feszült szépség pillanataiból drámai és finoman baljós átvezetésekkel és csillogó szoprán hangjával Emika igazán érzelemdús audio-narratívát szőtt.

A művet Magyarország egyik legismertebb szimfonikus együttese, a MÁV Szimfonikusok adja elő. A zenekar a legrangosabb koncerttermekben lép fel világszerte, repertoárja a barokk zenétől a modern, kortárs művekig terjed. Ezúttal a Prága Sinfonietta művészeti vezetője, a Prágai Konzervatórium tanára, a Hradec Králové Filharmonikusok vezető karmestere, Miriam Němcová vezényletével lépnek színpadra. A koncerten közreműködik Marie Fajtova szoprán szólista is.

A Kodály Központ belső tereire és Emika muzsikájára Bordos László Zsolt, világhírű művész egyedülálló látványvilágot hoz létre, így a zene és vizualitás lélegzetelállító fúzióját tapasztalhatja meg a közönség. A Budapesten élő alkotó korai 3D VJ munkáival, óriási méretű épületvetítéseivel és 3D-mapping projektjeivel a műfaj úttörője lett. Munkáin 2010 óta más művészekkel együttműködve Bordos.Artworks és Invited Artists néven dolgozik, melyekkel a videovetítés/3D-mapping nemzetközileg is elismert, jeles képviselőjévé vált. 2014 óta újra önálló projektjeire fókuszál, melyek főként opera- és színházi installációk vagy vetített díszletek.

Emika a koncert zárásaként meglepetés dj-szettel készül.

Jegyek kaphatók:

http://www.kodalykozpont.hu/kodalykozpont_program/Emika_Melanfonie/2017-06-30/20:00

Ez is tetszeni fog...