7. Paloznaki Jazzpiknik - Corn & Soda

7. Paloznaki Jazzpiknik

Jamie Cullum / SOUL II SOUL ft Jazzie B & Caron Wheeler / Electro Deluxe / Kraak & Smaak Live Band / Geszti+Jazz+Az+Lányok

Aki a nyár leghangulatosabb fesztiválját keresi, évek óta Paloznakon találja magát. A Paloznaki Jazzpikniken a fűben ülős, napsütéses délutáni koncertektől a klubhangulaton át a „nagykoncert” élményig minden megvan, csak éppen közben ki sem kell mozdulnunk az apró, de annál színesebb balatoni faluból. 2018. augusztus 2. és 4. között itt az idő, hogy egy karnyújtásnyira a vízparttól együtt hullámozzunk Jamie Cullum hol őrült, hol elringató zongorajátékára, elkalandozzunk a funky, a swing és a hiphop világába a hihetetlenül energikus Electro Deluxe-szal, vagy táncoljunk a Kraak & Smaak electro-funk slágereire. Itt lesz egy igazi jazz és soul klasszikus, a Grammy-díjas SOUL II SOUL ft Jazzie B & Caron Wheeler csapata, és a Geszti+Jazz+Az+Lányok is egyedi felállással, különleges produkcióval.

3 nap kiszakadás, 20+ zenei produkció, jazz, bor, buli, Balaton. 2018-ban is irány Paloznak!

A Jazzpiknik 7. évét a nulladik napon a kétszeres Golden Globe-díjas Jamie Cullum nyitja nagykoncertjével az augusztusi csillagos ég alatt. Az igazán sokoldalú és lüktető energiájú zenész remélhetőleg Paloznakon is felugrik majd zongorája tetejére, ahogy az már védjegyévé vált.

A sort pénteken és szombaton izgalmas nemzetközi és hazai előadók folytatják. Augusztus 3-án a Grammy-díjas SOUL II SOUL ft Jazzie B & Caron Wheeler és a báránybőrbe bújt funkos groove-os farkasfalka, az Electro Deluxe erősíti. A brit SOUL II SOUL-nak olyan legendás számokat köszönhetünk, mint a “Keep On Moving” vagy a “Back To Life” – mindkettő erősen dallamtapadás-gyanús – frontemberüket, Jazzie B-t még az angol királynő is kitüntette zenei munkásságáért. Az Electro Deluxe formációnak igazán az élő fellépésekben van az ereje. Zenéjük fokozatosan vált a könnyed electro hangzásból tömény jazz és a funk piszkos keverékévé: dögös ritmusok, listavezető slágerek, vintage hangszerelés.

A Jazzpiknik szombati napjának sztárjai a Kraak & Smaak Live Band és a Geszti+Jazz+Az+Lányok produkció. A Geszti+Jazz+Az+Lányok minden, ami Gesztiben jó, egy új, ütős, szórakoztató produkcióba sűrítve. A Rapülők, a Jazz+Az, a Gringó Sztár és a LÉTVÁGY legnépszerűbb dalai egyedi felállással, fúvósokkal szólalnak meg. Geszti Péter mellett itt lesznek a „lányok” is: Váczi Eszter, Behumi Dóri és Kozma Orsi.

A Kraak & Smaak Live Band neve a „ropogós és finom” kifejezést rejti, ami zenei újításukra utal: fellépéseiken keverik az élőzenét és a DJ-szetteket. A stílusában nehezen behatárolható zenekar mindenből a legjobbat válogatta össze: acid jazzből, hiphopból, soulból, funkból, house-ból. Mindegyik tökéletes hozzávaló egy csillagos augusztusi estéhez.

A Tájház udvarán helyet kapó Fábián Juli Színpadon klubhangulatra és erős hazai zenei felhozatalra lehet számítani. A Taittinger Jazz és Pezsgőbár színpadon a mediterrán jazzé a főszerep, míg a Sáfránkert Vendéglő előtti Audi Stage-en jazzformációk és DJ-k adják a hangulatos aláfestést. A nemzetközi sztárvendégek mellett válogatott hazai fellépőket hívtak a piknik házigazdái: itt lesz a Soul Surge, Kollányi Zsuzsi és Dr. Echo duója, Muck Éva, a 2015-ös év női basszusgitárosa az USA-ban – a sor folyamatosan bővül.

És persze marad a vidéki hangulat, a legjobb balatonfüredi és csopaki borok, díszletnek pedig a Balaton közelsége, a szőlősorok, a kis utcácskák és a fehérre meszelt, Balaton-felvidéki házak.

A Jazzpiknik házigazdája a Homola Pincészet és a Sáfránkert Vendéglő, de a piknik nem piknik további hozzávalók nélkül! A piknikhangulatot piknikkosarak, behűtött borok és plédek teszik teljessé. A fesztivál borkínálatának alapját a házigazda Homola Pincészet borai adják, emellett kaphatók lesznek a környékbeli pincészetek válogatott borai is. A gasztronómiai kínálat összeállításában a Food Truck Catering nyújtott segítséget. Jön a Pola Pola, a Céltorony BBQ, az á table!, a Macesz Bisztró és a Cupákos közös standja, a Lilipop Cukrászda, a Waffel Land, a Paneer, a Meat & Sauce, a Kanálgép, a környékről pedig itt lesz többek között a Tekeresvölgyi Sajtműhely és az Arácsi Cukrászda.

A Jazzpiknik a VeszprémFesttel koprodukcióban kerül megrendezésre, rendező partner a Paloznaki Önkormányzat. A program a Mol Nagyon Balaton programsorozat része.

Idén is lehet majd TukTukokkal közlekedni a helyszínek között, a kis motorok már a fesztivál védjegyévé váltak. Délutánonként interaktív gyerekprogramokkal várják a kicsiket!

Mivel Paloznak egy kis falu, így szállásokat a környékbeli településeken érdemes nézni. A szervezők a programok előtt és után piknikbuszokat indítanak Balatonfüred és Alsóörs-Balatonalmádi-Balatonkenese irányába, de Veszprémbe is könnyen el lehet jutni taxival.

Bővebb információ: www.jazzpiknik.hu

KEDVEZMÉNYES ELŐVÉTELES JEGY 2018. MÁJUS 31-IG!

JEGYEK:

150 db EARLY BIRD: március 29. 12:00-tól

Kedvezményes jegyelővétel 2018. május 31-ig:

Kedvezményes elővételes nulladik nap (augusztus 2.): 10.900 Ft

Kedvezményes elővételes napijegy: 7.900 Ft – augusztus 3., augusztus 4.

Kedvezményes elővételes kétnapos (augusztus 3-4.) fesztiválbérlet: 13.500 Ft

Kedvezményes elővételes háromnapos (augusztus 2-3-4.) fesztiválbérlet: 19.200 Ft

Elővételes jegyárak 2018. június 1-től augusztus 1-ig:

Elővételes nulladik nap (augusztus 2.): 12.500 Ft

Elővételes napijegy: 9.200 Ft – augusztus 3., augusztus 4.

Elővételes kétnapos (augusztus 3-4.) fesztiválbérlet: 15.500 Ft

Elővételes háromnapos (augusztus 2-3-4.) fesztiválbérlet: 21.900 Ft

UPGRADE: 6.400 Ft

Helyszíni és online jegyvásárlás augusztus 2-től, augusztus 4-ig:

Napijegy: 0.nap 14.500 Ft

(1. és 2. napi): 10.900 Ft

Kétnapos (augusztus 3-4.) fesztiválbérlet: 17.900 Ft

Háromnapos (augusztus 2-3-4.) fesztiválbérlet: 25.500 Ft

FELLÉPŐK:

ELECTRO DELUXE

Báránybőrbe bújt farkasfalka, akik annak ellenére megtartották nevüket, hogy zenéjük a könnyed elektroból az organikus, groove-os, tömény jazz és a funk piszkos keverékévé alakult át. Ártatlan örömzene, a legdögösebb ritmusokkal ötvözve.

A különböző stílusok között lavírozva egész hazájukat meghódították, mind a francia zenei kritikusok, mind a hallgatók körében hatalmas népszerűségnek örvendenek, annak ellenére, hogy angolul énekelnek. Mind a 4 eddig kiadott albumuk a francia jazz zenei listák 1. helyére került, de a pop listák 10 legjobbja között is ott szerepel. Elképesztően energikus élő koncertjeikre hamar elfogynak a jegyek, sőt, a legnagyobb nevű, nemzetközi jazz & pop fesztiválok is kapkodnak értük 2001 óta.

Legújabb saját kiadású albumukon, a CIRCLE-ön, az élő felvételekre és a vintage hangszerelésre helyezték a hangsúlyt. Elképesztően egyedi hangzású, csupasz, gátlástalan és őszinte zene az övék. A CIRCLE hihetetlen élmény, akár albumon hallgatva, akár élőben végigtombolva. Zene az elmének és a léleknek egyaránt.

Honlap: http://www.electrodeluxe.com/

Facebook: https://www.facebook.com/electrodeluxeofficiel/

Youtube: https://www.youtube.com/user/e2luxofficial

GESZTI+JAZZ+AZ+LÁNYOK

Rapülők, Jazz+Az, Gringo Sztár, Létvágy… Geszti Péter, a sokoldalú előadóművész és csapata sok generációnak tud újat, na meg régit mutatni. Van, hogy Geszti rímbe rángat, olykor igényes jazzel, máskor stadionrepesztő produkciókkal lepi meg közönségét. 2018-ban sem lesz másképp, ráadásul a régi és új rajongók most mindenből a legjobbat kapják. Minden, ami Gesztiben jó, egy új, ütős, szórakoztató produkcióba sűrítve. A Rapülők, a Jazz+Az, a Gringó Sztár és a LÉTVÁGY legnépszerűbb dalai, vizuális kényeztetéssel, jó kedvvel, bőséggel, Váczi Eszterrel, Behumi Dórival és Kozma Orsival.

Egyszerre retro és egyszerre mai. A kilencvenes évek nagy slágerei mindenkit magukkal ragadnak, de Geszti lendületes színpadi jelenléte és humora feledteti az idők múlását. Ahogy kedvenc mondása szól: „Az idő az egyetlen dolog, ami magától telik, a többi rajtunk múlik.” Rajta pedig nem múlik, hogy nagy buli kerekedjen a koncertjein.

Facebook: https://www.facebook.com/gesztipeter/

Youtube: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=XhZ_XkmS1ew

JAMIE CULLUM

Jamie Cullum kétszeres Golden Globe-, háromszoros Brit- és Sony Rádió-, kétszeres „Az Év Embere” díjas előadó. A még csak 36 éves zenészt 10 millió eladott album után világszerte mindenki ismeri.

Az Egyesült Királyság eddig valaha volt legsikeresebb jazzművésze egyedi megközelítéssel áll a jazz, a pop és a rock műfajaihoz. Az igazi áttörést a 2003-ban megjelent albuma, a “Twentysomething” hozta meg neki, amiből 3 millió példány kelt el, 11-szeres platina, 11-szeres arany és kétszeres ezüst albumként.

Az igazán sokoldalú és lüktető energiájú zenész remélhetőleg a Paloznaki Jazzpiknik színpadán is felugrik majd zongorája tetejére, ahogy az már védjegyévé vált felejthetetlen koncertjei során!

Web: http://www.jamiecullum.com/

Facebook: https://www.facebook.com/jamiecullum/

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=iu0pewX67mE

KRAAK & SMAAK

A holland elektronikus funk-soul produkció, a Kraak & Smaak trió három tagja Oscar de Jong, Mark Kneppers és Wim Plug. Első, 2005-ben kiadott lemezük, a “Boogie Angst óta a Kraak & Smaak-hangzás fogalommá vált. Zenéjük egyszerre “ropogós és finom” – ahogyan azt a nevük is jelenti. Nomen est omen – fellépéseiken felváltva keverik a könnyed élőzenét és a pattogós DJ-szetteket. A stílusilag nehezen behatárolható zenekar mindenből a legjobbat válogatja össze: acid jazzből, hiphopból, soulból, funkból, house-ból.

Nem csoda, hogy a Kraak & Smaak rövid időn belül került világszerte a zenei élvonalba, és, hogy ma már a legnagyobb fesztiválok színpadán mutathatják meg az együttes tagjai, hogy mit is tudnak. Idén például, legnagyobb örömünkre, a Paloznaki Jazzpikinik színpadán!

Web:  http://kraaksmaak.com/

Facebook: https://www.facebook.com/KraakAndSmaak/

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=K0eyo8F455c

SOUL II SOUL

Jazzie csupán 13 éves volt, amikor iskolatársával, Daddae-val megalapították első sound systemüket (a sound system a jamaikai zenei kultúra meghatározó eleme, azt a formációt nevezik így, amikor több DJ, vagy MC összeáll egy közös zenei projektre). A Jah Rico sound system főként reggae-t játszott a kezdetekben, de 3 év zenélés után Jazzie-ék átváltottak a soulra, és felvették a már sokkal inkább hozzájuk passzoló Soul II Soul nevet. A formáció hamar nagyon népszerű lett a szűk közösségben, de Jazzie szerette volna, ha zenéjük még több emberhez elérne.

A Baleár-szigeteki hangzás és az Acid House egyedi keveredése csakhamar utat nyitott nekik a nagyközönség felé is, de az igazi áttörést az első nagy fellépésük jelentette a legendás Afrika Centerben, a londoni Covent Gardenben. Itt született meg az utánozhatatlan Soul II Soul élmény. A többi sound systemmel ellentétben a Soul II Soul ugyanis nem csupán a nagynevű DJ-k felsorakoztatásáról szólt, hanem a hangulatról. Ez a fellépés nyitotta meg a kapukat a lemezkiadók felé, ajánlatok érkeztek innen is, onnan is, még végül 1986-ban a Soul II Soul leszerződött a Virginnel. Innen már egyenes út vezetett a hírnévig, a “Keep On Moving” és a “Back To Life” az angol zenei listák élére került. Csakhamar Amerikát is meghódították, 1990-ben 2 Grammyt is nyertek, Jazzie-t pedig az NAACP (National Association for the Advancement of Colored People) is kitüntette. Azóta már hivatalos Soul II Soul Napot is tartanak az Államokban.

2008-ban Jazzie elnyerte a Ivor Novello Díjat, mint inspiratív személyiség, illetve mint “a zenész, aki az angol afro-amerikai zenének saját lelket adott”. Egy hónappal később maga az angol királynő is kitüntette, a 30 év zeneiparban eltöltött munkájának elismeréseként.

Facebook: https://www.facebook.com/soul2soulofficial/

Weboldal: http://soul2soul.co.uk/

Youtube: https://www.youtube.com/user/officialsoul2soul

Ez is tetszeni fog...

hu_HUHungarian
hu_HUHungarian