A gyerekek jól vannak (The Kids Are All Right, 2010) - Corn&Soda

A gyerekek jól vannak (The Kids Are All Right, 2010)

Mostani héten a The Kids Are All Right-ra került sor az Oscar sorozatunkban. A dráma-vígjátékot négy Oscar-díjra jelölték, amelybe a legjobb film díja is beletartozott. Emellett Annette Beninget a legjobb női főszereplőért járó szobrocskára és Mark Ruffalót a legjobb férfi mellékszerepért járóra is jelölték. Ráadásul az eredeti forgatókönyv is kapott egy jelölést. Sajnos a mozi egyetlen kategóriában sem vitte el az Oscart, de ennek ellenére érdemes foglalkoznunk a filmmel, mivel igazán jó és szórakoztató alkotásról beszélünk.

A történetben megismerhetünk egy leszbikus párt, akik együtt nevelik két tinédzser gyermeküket. A fiatalok mesterséges megtermékenyítéssel fogantak, így lassan természetessé válik számukra, hogy érdeklődni kezdnek biológiai apjuk iránt. A nagyobbik lánytestvér éppen a főiskolára menetele előtt kezdi el felkutatni, hogy ki is kettejük apja.

THE KIDS ARE ALL RIGHT

Joni hamarosan rátalál az életművész Paulra (Mark Ruffalo), aki étteremtulajdonos és egyáltalán nem számol azzal, hogy már van két gyermeke. Már az első találkozásuk is nagyon érdekesre sikerül és Paul egészen felforgatja a kis család életét, amikor a gyerekek anyukái is megismerkednek vele.

Film Title: THE KIDS ARE ALL RIGHT

A The Kids Are All Right igazán érdekes, szórakoztató komédia, amely ráadásul nagyon komoly témával foglalkozik. Szerintem érdemes mindenkinek megnéznie, hiszen fontos és nagy vizet felkavaró témafelvetése van. De azt hiszem, hogy a film leglényegesebb üzenete tényleg abban rejlik, hogy a “gyerekek jól vannak”, hogyha szerető családban nőnek fel. A mozi zsenialitása abban rejlik, hogy ezt a témakört humoros köntösben tárja a néző elé, amellyel fogyaszthatóvá válik a nehezebben megemészthető kérdés is.

still-of-julianne-moore,-annette-bening,-josh-hutcherson-and-mia-wasikowska-in-the-kids-are-all-right-(2010)-large-picture

pontozás: 72/100
IMDb: 7.1
MAFAB: 72%

Ez is tetszeni fog...