A Kafarnaum mesekönyv gyűjtésre inspirált - Corn & Soda

A Kafarnaum mesekönyv gyűjtésre inspirált

A Máltai Szeretetszolgálat és a Kafarnaum – A remény útja (16) magyarországi forgalmazója, a Mozinet több művész inspirálására mesekönyv gyűjtést szervez a rászoruló gyerekek számára.

A legjobb idegennyelvű film kategóriában Oscar-díjra jelölt Kafarnaum – A remény útja  (16) megtekintése után neves művészek és közéleti személyiségek, pl. Jordán Adél, Borbély Alexandra, Müller Péter Sziámi, Karafiáth Orsolya mondták el véleményüket a hazai mozikban február 7-től látható filmről egy rövid videóban. Az elhangzottak adták az ötletet a mesekönyv gyűjtésre, amit a filmforgalmazó Mozinet a Máltai Szeretetszolgálat segítségével valósít meg.

A Máltai Szeretetszolgálat munkatársai tudják, hol örülnének legjobban a mesekönyveknek, és el is juttatják a mozinézők adományait a legkisebbeknek. Hozz Te is egy mesekönyvet a moziba és tedd egy kicsit szebbé a világot!

A film főhőse, a 12 éves libanoni Zain bepereli a szüleit, amiért életet adtak neki. A fiú azt gondolja, hogy apja és anyja nem alkalmasak szülőknek, felelőtlenül vállalnak gyerekeket: azt kéri a bíróságtól, hogy az ítélet ezt mondja ki. A tárgyaláson megelevenedik egy olyan kisfiú élete, aki a felnőtteket is megszégyenítő módon vigyáz testvéreire, tiszta szívvel és hatalmas felelősségérzettel fordul gyerektársai felé. A kérdés viszont az, ez felhatalmazza-e őt arra, hogy számon kérje szüleitől saját létezését.

Jelenet a filmből

A következő mozik önként vállalták a mesekönyv adományok gyűjtését: Tabán – Budapest, Puskin – Budapest, Apolló Mozi – Pécs, Barátság Mozi – Székesfehérvár, TiszapArt Mozi – Szolnok, Belvárosi Mozi – Szeged, Agora Savaria Művelődési Ház – Szombathely.

Ez is tetszeni fog...