A New York Filmfesztiválon mutatják be a Spielberg-dokumentumfilmet - Corn & Soda

A New York Filmfesztiválon mutatják be a Spielberg-dokumentumfilmet

Spielberg

Forrás: Wikipedia

A Spielberg című dokumentumfilm többek között Francis Coppolával, Brian De Palmával, George Lucasszal, Martin Scorsese-vel, Tom Hanksszel, John Williamsszel and Janusz Kaminskivel készült interjúkat fog bemutatni.

A híres New York Filmfesztiválon természetesen számtalan alkotást be fognak mutatni, amivel a közönséget biztosan lekenyerezik majd, de idén a legfontosabb produkció mégis a Steven Spielberg életéről és munkásságáról készült Spielberg lesz, Susay Lacy rendezésében. A film a korai éveivel kezd. Bemutatja az amerikai kertvárosban élő gyermek első filmes próbálkozásait, akit aztán a Jaws tett híressé. A premieren természetesen Spielberg és a rendező is jelen lesznek.

A retrospektív vetítések során megemlékeznek majd a néhai Robert Mitchumről, valamint a közönség megnéznhezi Bruce Weber Nice Girls Don’t Stay for Breakfast című filmjét is. Különlegességként leadják Jennifer Lebeau Trouble No More című koncertfilmjét, ami Bob Dylan 79-80-as turnéjából is tartalmaz részleteket. Ezenkívül az érdeklődők megnézhetik Claude Lanzmann négy filmből álló Four Sisters című sorozatát, amit női holokauszt-túlélőkkel készült interjúkból állítottak össze.

A fesztivál során Kate Winslettel is meghallgathat majd a közönség egy beszélgetést, Vittorio Storaro és Ed Lachman pedig mesterkurzust tartanak. Az 55. New York Filmfesztivál szeptember 28. és október 15. között kerül megrendezésre. A fesztivált Richard Linklater Last Flag Flying című művee nyitja, a záró mű pedig Woody Allen Wonder Wheelje lesz.

 

Ez is tetszeni fog...