A torony - könyvajánló gyermekeknek - Corn & Soda

A torony – könyvajánló gyermekeknek

Majoros Nóra meséje, a A torony egy nagyon különleges kisfiú története, mely Sánta Kira csodálatos illusztrációival kiegészítve jelent meg az Abrakadabra Kiadónál. Elgondolkodtató mese a bizalomról, hitről és a  gyermekek varázslatos világáról , mely nemcsak a kicsik tetszését nyeri el, hanem a felnőtteket is elbűvöli.

A torony2

Az Abrakadabra Kiadó fotója

“A kisfiú a toronyban lakott, és mint ahogyan az lenni szokott, a felnőttek egyáltalán nem hittek neki. Minden reggel kisétált a toronyból, belegázolt a harmatos fűbe, fülét a földre hajtotta, és hallgatta, ahogyan lüktet a föld belseje.” – így kezdődik Majoros Nóra csodálatos meséje a különleges kisfiúról és az ő titokzatos tornyáról.

A kisfiú más, mint a környezetében élő felnőttek, akik hitetlenek, mindent tudományosan akarnak megmagyarázni és bebizonyítani, s képtelenek elfogadni a természet és bolygójuk varázslatát.

Az Abrakadabra Kiadó fotója

Az Abrakadabra Kiadó fotója

A torony ősi titkait csak a kisfiú érti, aki megpróbálja megmenteni a körülötte élő embereket, de tanácsait félreértik, s nem hisznek neki.

Majoros Nóra meséje nagyon szép példázata a gyermeki őszinte hitnek és bizalomnak, a színes és varázslatos világnak, melyet felnőve sajnos elveszítünk.

Az Abrakadabra Kiadó fotója

Az Abrakadabra Kiadó fotója

A torony varázslatos és elgondolkodtató világát Sánta Kira csodálatos illusztrációi teszik teljessé. A rajzok valamiféle álomvilágot teremtenek, melyben a kisfiú igazi komoly hős, kinek vállán nyugszik bolygója megmentése.

Ez a mesekönyv nem gondtalan vidámságával, hanem mély gondolati tartalmával és a képzeletre ható intenzív atmoszférájával ragadja meg az olvasót. Így nem csupán a kis olvasóknak, hanem a felnőtteknek is maradandó élményt jelenthet.

Az Abrakadabra Kiadó fotója

Az Abrakadabra Kiadó fotója

A torony leginkább gazdag fantáziájú, 10 év körüli kis könyvmolyoknak okozhatja a legnagyobb örömet, akik szívesen töprengenek a körülöttünk lévő világon és a távolabbi univerzumon. Igazán értékes ajándék lehet, mely nemcsak szórakoztat, hanem el is gondolkodtat.

 

 

 

Ez is tetszeni fog...