Arctic Monkeys a Sziget 2018-on! - Corn & Soda

Arctic Monkeys a Sziget 2018-on!

A pattanásos mod tinikből rocksztárrá nőtt Arctic Monkeys volt a mai meglepi név a Sziget Fesztivál szervezőitől. Napjaink egyik, ha nem legsikeresebb indie rock zenekara egy kis szünet után új albummal jelentkezik idén, így várható volt, hogy az idei fesztiválok egyik headlinere lesz, szerencsére a Sziget is ezen szerencsés fesztiválok közés sorolható.

Forrás: Sziget Fesztivál Official

A brit zenekar 2005-ben robbant igazán nagyot az I Bet You Look Good On The Dancefloor című számukkal és azóta is ontják a jobbnál jobb No. 1. slágereket. Koncertjeikre pillanatok alatt kelnek el a jegyek és minden létező zenei díjat megnyertek, amit meg lehet a stílusban. Ők az a zenekar, akiket azok is szeretik, akiknek nem szívük csücske a brit indie rock zenei scéna, ez köszönhető az énekes Alex Turner egyéni hangjának és vagány színpadi jelenlétének.

2014-ben már felléptek a Volt fesztiválon, valamint Alex Turner 2016-ban adott már koncertet a Sziget Nagyszínpadán másik zenekarával, a Last Shadow Puppets-szel, ami bár kora délután volt, de a hangulat fergeteges volt.

A 2014-es AM album megjelenése óta várat magára az új anyag, amiről annyit tudni, hogy 2018-ban várható. Ha lehet hinni a pletykáknak, már szeptemberben stúdióba vonultak, de már olyan hírek is terjengenek, hogy még 2016-ban, a szülővárosukban Sheffieldben studióztak, így már volt némi anyag, amin rágódhatott a banda.

Ha nem is egy egész hatodik stúdióalbum, de új zene mindenképpen várható még nyár előtt, mi minden esetre nagyon várjuk a Szigetes koncertet! Augusztus 14, Hajógyári, End Show!

 

Ez is tetszeni fog...