Fabricius Gábor filmterve Karolvy Varyban - Corn & Soda

Fabricius Gábor filmterve Karolvy Varyban

Fabricius Gábor filmterve Karolvy Varyban

Fabricius Gábor Szex, Drót, Rock ’n Roll munkacímű, bemutatkozó nagyjátékfilm-tervét beválogatták Karolvy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál Midpoint Feature Launch programjába. A program során Fabricius rendezőként és forgatókönyvíróként vesz részt nagyjátékfilmjének fejlesztésében: nemzetközi szakembergárdával közösen dolgozik majd a kora ’80-as évek punk zenei szcénájában játszódó személyiség-drámáján.

A Midpoint Feature Launch közel száz jelentkező közül mindössze kilenc projektet választott ki a nagy presztízsű workshop-sorozatra. Az egyéves munkafolyamat alatt az alkotók négy alkalommal személyesen találkoznak, a köztes időszakokban pedig online konzultációra kapnak lehetőséget. A 2018-as év első felében tartott két workshop során a filmterv-fejlesztés mellett a projektek finanszírozási és koprodukciós lehetőségeire koncentrálnak.

A Midpoint Center partnerei nagy múltú fesztiválok, így januárban a Trieszti Filmfesztivál, júliusban pedig az A-kategóriás Karolvy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál látja vendégül a programot és résztvevőit. A fejlesztés végén Fabricius a Karolvy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál döntéshozói (rendezők, producerek, sales agentek) előtt mutatja be projektjét. A szakmai program így a megvalósulás korai szakaszában biztosít nemzetközi figyelmet egy új magyar projektnek, és előremozdíthatja a koprodukciós partnerek bevonását is.

Fabricius Gábor filmterve Karolvy Varyban

A programról:

A Midpoint program 2010-ben jött létre azzal a céllal, hogy a forgatókönyv fejlesztés során a kreatív csapatmunkát erősítse író, rendező és producer között. Egyik társalapítója Martin Daniel, aki a napokban a Filmalap Fast Forward képzés keretein belül oktatja a fiatal magyar forgatókönyvírókat. A workshopot korábban olyan szakemberek vezették, mint Naomi Foner Oscar-jelölt és Golden Globe-díjas író New Yorkból; Erik Jendersen, aki Robert Redforddal közösen jegyez több filmet; Gazdag Gyula filmrendező vagy Tereza Polachová, az HBO Europe producere.

A Midpoint korábbi résztvevői az egyéves képzés után a legnagyobb fesztiválokon értek el sikereket filmjeikkel, úgy mint a Cannes IFF, a Berlinale, vagy épp a Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztivál. Többek között olyan projektek szerepeltek náluk, mint György Kristóf Cannesban debütáló nagyjátékfilmje, az OUT, vagy Iveta Grofova Berlinale-díjas Little Harbour című játékfilmje.

Ez is tetszeni fog...

hu_HUHungarian
hu_HUHungarian