Hétvégi koncertajánló - március 25-27. - Corn & Soda

Hétvégi koncertajánló – március 25-27.

március 25.

Pertubator@A38/23.00

A synthwave-darkwave stílusirányzat három képviselője lép fel az A38-on, hiszen a francia Perturbator és Dan Terminus mellett érkezik az állomokból a GosT nevű együttes is. Akit érdekel ez a zenei irányzat, az az együttesek neveire kattintva belehallgathat a bandcampes anyagaikba.

per

The Immigrants@A38/kapunyitás: 19.00

I need help néven jelent meg lemeze nemrég a The Immigrants nevű együttesnek, akik az A38 hajót választották az album turnéindító helyszínének, ezt követően pedig áprilisban fél Európát végigjárja az együttes, hiszen Prágától-Berlinig, Kijevtől-Párizsig rengeteg helyen lép fel a pár éve még az egyik RTL-es tehetségkutatóból kihulló banda. Mellettük egyébként a The Luckies, és a MUSHU fognak fellépni. Ja, és ingyenes a koncert.

immig

EDDA@Barba Negra Music Club/kapunyitás: 20.00

Ha a hétvégéig nem lesz részese Pataky Attila semmilyen harmadik típusú találkozásnak, akkor EDDA duplakoncert is lesz a Barba Negra Music Clubban, 21.00-től a Pataky Művek nevű formáció, majd 22.00-től az EDDA Művek fog játszani.

edda1

Hatóságilag Tilos-lemezbemutató@Dürer/kapunyitás: 20.00

2015 legvégén jelent meg a Hatóságilag Tilos zenekar hatodik nagylemeze, ami AZ EMBER címet viseli (lemezbemutató írás itt), ennek lesz most a lemezbemutató koncertje a Dürerben. Kezdés 22.30-tól, előtte fél kilenctől a Végállomás nevű együttes, 21.30-tól pedig a tHE sNOBS fog zenélni; utóbbi zenekar is az új lemezét fogja eljátszani, ami az aDDICT oF iNDEPENDENCE nevet kapta.

ht

Korai Öröm@G3 Klub/kapunyitás: 20.00

A pszichedelikus kultzenekarként aposztrofált Korai Öröm is koncertet ad pénteken a Király utcában, előttük a bosnyák experimental/post rock Holographic Human Element nevű együttes lesz látható.

korai

 

 

március 26.

Useme-lemezbemutató@A38/kapunyitás: 19.00

A tavaly feloszlott Subscribe-ból Anga-Kis Miklós és Csongor Bálint az Useme nevű poprock formációban folytatja tovább a zenélést, olyannyira, hogy az A38-on ezen a szombat estén már lemezbemutató koncertet tart az együttes, az új anyag neve pedig: Világvevő

useme

EDDA@Barba Negra Music Club/kapunyitás: 20.00

Na, és akkor itt a második EDDAkoncert, ugyanazokkal az időpontokkal és szereplőkkel, mint a pénteki programban. Hivatalosan erre a szombati koncertre elfogytak a jegyek.

edda2

No regret fest 3@Dürer/kapunyitás: 18.00

Harcore-punk minifesztiválnak is nevezhetjük a No regret fest 3-at, hiszen összesen nyolc fellépő lesz látható a Dürerben, húzónévként pedig a belga Justice nevű együttest lehet említeni, akik a 2008-as feloszlásukat követően nemrégiben ismét elkezdtek koncertezni. A Justice mellett fellép az ugyancsak belga Not Afraid együttes, valamint érkezik két német banda, a Dogchains valamint a Peace of mind, mellettük négy hazai zenekar is fellép az eseményen. (Hold x true, Touch, Contra, For good)

noregret

CSNK@G3 Klub/kapunyitás: 20.00

A kimondottan jó tánczenét játszó Csaknekedkislány nevű együttes tart egy klubkoncertet a G3-ban este 22.00-től, előttük 21.00-től a Hó Márton és a Jégkorszak fog fellépni.

csnk

Másik János és Heart Rock Company@Gólya/kapunyitás: 20.00

Az Európa Kiadóból is ismert Másik János most a Heart Rock Company nevű formációval együtt lép fel a Gólyában, a koncert egyébként ingyenes.

másik

Balaton@Hunnia/kapunyitás: 21.00

Szokásos Balaton klubkoncert a Hunniában szombat este, Víg Mihályék előtt ez alkalommal a Búsulójuhász fog játszani.

balaton

Lead Zeppelin@Művész Underground/21.00

A Led Zeppelin hazai tribute zenekara fog fellépni a Művész Undergroundban, besztof ’Zep számokkal.

zep

Ismerős Arcok@Club 202/22.00

Az Ismerős Arcok a tavalyi év után ismét koncertet ad a Club 202-ben, ahol a műsor legnagyobb részét a tavaly megjelent Csak a zene.. című albumuk fogja szolgáltatni, előttük 21.00-től Papp-Sárdy NBB lesz a vendég.

ismerős

 

március 27.

FiSH!-lemezbemutató@A38/kapunyitás: 20.00

Idő van! címmel új lemezzel jelentkezik a FiSH! zenekar, aminek a lemezbemutatója a hajón lesz vasárnap este, előtte egyszemélyes akusztikus koncertet ad Siklósi Örs, akit az AWS zenekarból ismerhetünk.

fish

DER WEG EINER FREIHEIT/THE GREAT OLD ONES/HARAKIRI FOR THE SKY@Dürer/kapunyitás: 19.00

Három black metál stílusú együttes lép fel a Dürerben ez alkalommal, az osztrák Harakiri for the sky mellett a francia The great old ones is látható lesz vasárnap, az est durranása pedig a német Der weg einer freiheit lesz, akik most lépnek fel először Budapesten.

dürer

STENK-dalverseny: A gála@Kuplung/20.00

Az Index Stenk nevű zenei rovatának szervezésében idén a Kuplungban derül ki, hogy mely feltörekvő magyar zenekar nyerje ezt a dalversenyt; a döntőben végül öt együttes indul ezért a címért, a koncert pedig ingyenes.

A döntősek pedig:

Felső Tízezer

Fran Palermo

I am soyuz

Papaver Cousins

Dope calypso

 

A 2014-es kiírást a Middlemist Red, a tavalyi döntőt pedig a Néhai Bárány nyerte.

Ez is tetszeni fog...

hu_HUHungarian
hu_HUHungarian