Indul a Kortárs Arcok! - Corn&Soda

Indul a Kortárs Arcok!

1 hónap, 2 művész, 3 alkotás… Ezt a tendenciát követve indul cikksorozatunk, a Kortárs Arcok, mellyel kéthetente találkozhattok majd! Minden hónapban egy külföldi és egy magyar kortárs művészt veszünk górcső alá, akik munkásságukkal, személyiségükkel nagyban befolyásolják/befolyásolták a kortárs képzőművészet alakulását, eszközeit és műfajait. A művészektől három olyan alkotást mutatunk be, mely jól reprezentál egy-egy korszakot, vagy jelentősége olyannyira nagy volt az adott művész életére, hogy segítségével közelebb kerülhetünk magához az alkotóhoz. Természetesen rövid életrajzi adatokat is felsorolunk majd annak érdekében, hogy még többet megtudhassunk a bemutatott művészről.

A művészet és a néző közötti szakadék napjainkban is jelen van, mely egyrészt a befogadó és a művész “nyelve” közötti különbözőségekből ered, másrészt a kortárs művészet sokrétű, szerteágazó műfajainak kellő ismerete nélküli megítéléséből. A Kortárs Arcok nem tesz majd kísérletet ennek a szakadéknak a teljes körű felszámolására, viszont célja, hogy közelebb hozza azokat a kortárs művészeket és alkotásaikat, melyek sokak számára izgalmas és érdekes pillanatokat okozhatnak, és olyan területekre enged bepillantást, amiket eddig még nem ismertünk.

Két hét múlva Marina Abramović képzőművészt mutatjuk be! A művésznő erőteljes, érzelmekre reflektáló performance-ai, elgondolkodtató, sokszor megbotránkoztató alkotásai méltán tették korunk egyik legismertebb alkotójává!

Indul a Kortárs Arcok! 2

Természetesen szívesen fogadjuk észrevételeiteket is, ha van olyan képzőművész, akiről többet szeretnétek tudni, írjátok meg nekünk, és legjobb tudásunk szerint teljesítjük is kéréseiteket!

Ez is tetszeni fog...