Kiosztották a 29. THEALTER fesztivál díjait - Corn & Soda

Kiosztották a 29. THEALTER fesztivál díjait

Idén is izgalmas, színes műsorkínálat várta a közönséget a hazai független színházi szcéna fesztiválján, melyen fontos magyar csapatok előadásain túl nemzetközi társulatok hazai bemutatóit is láthatták az érdeklődők. A fesztivál zárónapján a Közönség-, Kritikus- és Junior-díj mellett a THEALTER önkéntesei is díjazták a kedvenc produkciójukat. Idén három Különdíjat is odaítélt a fesztivál.

fotókredit: thealterphoto2019

Idén 29. alkalommal rendezte meg a szegedi MASZK Egyesület a THEALTER nemzetközi színházi fesztivált. 2019. augusztus 2. és 10. között várták az érdeklődőket a hazai független szcéna és a régió legizgalmasabb színházainak előadásait bemutató programsorozatra. Szeged évtizedek óta részese a regionális és a nemzetközi színházi életnek. Ennek a jelenlétnek meghatározó alkotóeleme a THEALTER. 9 nap alatt, 9 helyszínen 32 csapat 30 produkcióját nézhette meg a közönség.

A záró produkciót megelőzően tartották a díjkiosztót: a fesztivál önkénteseinek díját a Bringa-verkli kapta – melynek előadói Fábián Gábor és Rostás László voltak – , az érzékeny témaválasztásért és az ihletett megvalósításért.

Alaine – Ideje a meghalásna
fotókredit: thealterphoto2019

A fesztivál Junior-díját Markó-Valentyik Anna nyerte el a KL Színház Alaine – Ideje a meghalásnak című produkciójáért a korokon átívelő összművészeti megközelítésért.

Hős 2.0
fotókredit: thealterphoto2019

A fesztivál Kritikus-díját a Hős 2.0. – Az előadások előadása kapta a színészlétet kendőzetlenül feltáró fogalmazásmódért. A darabot Uroš Kaurin és Vito Weis párosa mutatta be.

Queendom
fotókredit: thealterphoto2019

A Közönségdíjat a Queendom kapta a női nézőpont játékos és komoly érvényesítéséért. Szabó Veronika rendező csapata a Queendomban a női léttel foglalkozott, a reneszánsztól a popkultúráig

Médeia
fotókredit: thealterphoto2019

A fesztivál Különdíjat ítélt a KV Társulat és a Trafó – Kortárs Művészetek Háza Médeia című produkciója alkotócsapatának a klasszikus téma megkérdőjelezhetetlenül mai megközelítéséért. A darab rendezője Czukor Balázs.

A Nyíregyháza utca
fotókredit: thealterphoto2019

Továbbá Különdíjat kapott a Színház- és Filmművészeti Egyetem A Nyíregyháza utca című előadásának alkotócsapata a súlyos téma nagyszabású színpadi megvalósításáért. A darab rendezője Novák Eszter.

Bátor és felelős színészi munkájáért Különdíjat kapott Medveczky Balázs is a Színműhely Produkció és Átrium koprodukciójában megvalósult Fehér nyuszi, vörös nyuszi című előadásban nyújtott teljesítményéért.

Gratulálunk a nyerteseknek!

forrás: sajtóanyag

Ez is tetszeni fog...