Könyvajánló: Paleo Különleges ételek a Calendula Könyvkiadótól - Corn & Soda

Könyvajánló: Paleo Különleges ételek a Calendula Könyvkiadótól

paleo különleges ételek

Forrás: Calendula Könyvkiadó

A Calendula Könyvkiadó paleo-sorozatában eddig főleg desszerteket és vendégváró finomságokat ismerhettünk meg, azonban most eljött az ideje, hogy bemutassuk nektek a főfogásokat is. A Paleo Különleges ételek szerkesztésében és kivitelezésében természetesen a sorozat többi kiadványához illik, a receptek azonban most különböznek. Ez a receptgyűjtemény betekintést enged abba, hogyan tudunk olyan paleo alapanyagokból készült különlegességeket tenni az asztalra, amiket egyébként nem biztos, hogy eszünkbe jutna megfőzni. Most itt van rá a lehetőség.

bárányborda

Forrás: Calendula Könyvkiadó. Recept: bárányborda pisztáciakabátban, pirított sütőtökkel és fügés balzsamecet-mártással.

A gyűjtemény Dr. Sotkovszki Richárd aneszteziológus előszavával nyit, aki elmondja, hogy a paleo alapanyagok mennyire összetett táplálkozási formát biztosítanak, ezért nem kell aggódnunk, hogy valamilyen fontos ételcsoport kimarad, ha áttérünk erre az étkezési módra. A könyvterv és ételfotók ismét Lukácsi Ákos munkáját dícsérik, és ugyan negyedjére, de muszáj elmondanom, hogy mennyire szép az egész könyvecske kivitelezése, arról nem is beszélve, hogy strapabíró (kipróbáltam, de ez a következő cikk meglepetése lesz). Tehát ajándékba, de saját használatra is kiváló, mert bátran forgathatjuk, nem kell a vitrinben tartogatni. A könyvet 1090 forintért megvásárolhatjátok a Calendula webshopjában.

Az ételek bármelyik luxusétterem menüjén jól mutatnának, hiszen ki ne akarná megkóstolni a csirkemellet pármai sonkában, aszalt szilvás kacsamájraguval töltve, sütőtökpürével és bidapsszal (mézzel töltött zöldségfélék). Persze nem feltétlenül állunk neki habos tokaji borlevest főzni szerda délelőtt, de egy vacsorapartyra vagy különleges családi ebédre én biztos bevállalnám bármelyik receptet. Természetesen glutén- és laktózintoleranciával élők is bátran megehetik az itt sorolt ételeket, hiszen a paleo-diéta legtöbb receptje alkalmazható számukra is.

A könyv végén egy felsorolást találunk a legfontosabb alapanyagokról és felhasználásuk lehetséges módjairól, illetve a szerzők ajánlásokat tesznek, hol szerezzük be a hozzávalókat a receptekhez. Még egy kiadvány vár ránk, ami személyes kedvencem – a torták és sütemények -, amihez kis különlegességgel is készülünk.

A könyvekért köszönet a Calendula Könyvkiadónak!

calendula receptkönyvek

Ez is tetszeni fog...