Krampusz (Krampus, 2015) - Corn & Soda

Krampusz (Krampus, 2015)

Karácsony előtt szinte kötelező karácsonyi hangulatú filmet nézni a moziban. Nálam mindenképpen megalapozza az ünnepi hangulatot. Idén a Káosz karácsonyra (Love the Coopers) nevű vígjátékot kiütötte a nyeregből a Krampusz. Múlt héten hosszasan gondolkoztam, hogy melyik filmet is válasszuk a moziban, de végül Krampusz mellett tettem le a voksomat, és egyáltalán nem bántam meg a döntésemet!

Már jóval a bemutató előtt is tetszettek a Krampusz hideg karácsonyt idéző, szépséges poszterei. De kicsit mindig szkeptikusan állok hozzá a horror-vígjáték kategóriába eső filmeknek, ráadásul ebben még fantasy-elemek is vannak.

A történetben egy kisfiú, Max (Emjay Anthony) még mindig szeretne hinni a karácsony szellemében, a Mikulásban és szeretné, hogyha a családja ugyanúgy ünnepelné a karácsonyt, ahogy régen. Azonban valahogy minden félresiklik. Főleg, amikor megérkeznek borzalmas unokatestvérei, nagybátyja és nagynénje, akik még magukkal hoznak egy iszákos rokont is, akkor minden rossz irányt vesz. 

Unokatestvérei az ünnepi asztalnál szégyenítik meg a kisfiút, mert megtalálják a Mikulásnak írt levelét, és felolvassák mindenki előtt. Max kívánságai nem tárgyak, hanem a családjával kapcsolatos kérések, amelyek mindenkit megdöbbentenek. Max mindenki előtt megszégyenül, ezért összetépi a Mikulásnak szánt levelet, és szélnek ereszti kívánságait. Ezzel a család utolsó tagja is elveszíti a karácsonyt a szívéből. Ekkor jön el egy ősi démon ideje, hiszen Maxnak sikerül megidéznie a Krampuszt, aki minden családtagját el akarja pusztítani. Hatalmas hóvihar tör be a csendes kisvárosba, elmegy az áram, a családi tüzet pedig nem is olyan egyszerű fenntartani, hogyha jönnek a tél gonosz szellemei.

letöltés (1)

A filmről azt mondják, hogy egyben érzelgős és félelmetes alkotás. Hasonlatosan a klasszikus Karácsonyi énekhez. Nekem nagyon tetszett a mozi. A karácsonyi hangulatot viccesen, a maga teljes, nyers valójában kaptuk meg, miközben tényleg belengte valami borzongató, félelmetes is. A film nem lett gagyi, végképp nem lett klisés. A képek nagyszerűek: a meleg karácsonyi hangulat mellett a rideg szörnyek jelenléte igazi kontrasztba került. A Krampusz maga igazán félelmetesre sikerült, a régi képeslapok alapján alkották meg a filmben. A zene is nagyon tetszett, emellett a karakterek is megmosolyogtatóra sikerültek. 

Moziban is nagyszerű, karácsony élmény volt. Mindenkinek ajánlom a filmet, aki egy kis ünnepi, mosolygós borzongásra vágyik!

(A cikk eredetije a Bizzarium nevű internetes oldalon jelent meg!)

pontozás: 80/100
IMDb: 7/10
MAFAB: NA

You may also like...

hu_HUHungarian
hu_HUHungarian
%d blogger ezt szereti: