Má' megin' itten forgatnak a jenkik - Corn & Soda

Má’ megin’ itten forgatnak a jenkik

A Széchenyi-hegy oldalára lassan kiírhatnánk a jellegzetes fehér óriásbetűkkel: HollyBUD, annyian és annyiszor hurcolkodnak át az óceán túlpartjáról fővárosunkba egy forgatás erejéig. Mondhatnánk: már nem is hír, ha ilyesmi zajlik, de ahogy jó hírnevünk terjed, egyre nagyobb nevek látogatnak minket (meg persze a hozzájuk tartozó személyek is).

Ridley ScottMost éppen Ridley Scott a soros. Ócska újságírói panellel élve: ő az, akit nem kell bemutatni, úgyhogy inkább csak méltatjuk. Alien, Szárnyas fejvadász, A Paradicsom meghódítása, Prometheus, Gladiátor…ez a lista szerény ízelítő az általa rendezett alkotásokból. Nemzeti büszkeségből kifolyólag reméljük, hogy a most következő The Martian is beáll a klasszikus alkotások sorába, hiszen ez lesz a “mi filmünk”. Szinte garanciát jelent, hogy a rendező úr magával hozza főszereplőnek Matt Demont, akit leginkább Ryan közlegényként ismerhetünk. Matt

A történet egy űrhajótöröttet varázsol elénk, aki a Mars bolygón talál kétes értékű menedékre. Hogy innen is kimentik-e Ryan közlegényt, az még a jövő kérdése. Az viszont bizonyos, hogy a stáb használaton kívüli, de működőképes harci repülőgépeket vesz igénybe, és festett már át a szeptember elején startoló munkához. Most éppen Budaőrsön tartózkodik a filmes csapat, és a jelek szerint egy hétig ott lesz. (Hiába van magyar részről ismeretségünk a helyszínen, a segítőknek titoktartást kellett aláírniuk. Nem erőltetjük mi sem a dolgokat, hisz nem célunk bárkit is bajba keverni, sem a forgatás érdekeit sérteni.)

A hetven felett is hiperaktív rendező Magyarországon kívül másik célországot is kijelölt, mégpedig Jordániát. Az ottani egyik sivataggal kívánja reprezentálni a Mars bolygó köves, kietlen, vörös homokkal borított felszínét. Nagy kár, hogy előzetesen nem sétált végig az átépítés alatt lévő, megfelelően széttúrt Hungária körúton, szerintünk az is megfelelt volna a célnak.

Ez is tetszeni fog...