Mérgezett almák szerelmi háromszöge a Műcsarnokban - Corn&Soda

Mérgezett almák szerelmi háromszöge a Műcsarnokban

December 12-én, a Műcsarnokban kerül bemutatásra a Mérgezett almák című elektroakusztikus opera dell’arte, amely egészen egyedi módon dolgozza fel a Ferenc József, felesége Sissi, és szeretője Stratt Katalin közötti ellentmondásos viszonyt.

Már maga a műfaj is különleges; mintha a commedia dell’arte egy válfaját látnánk kibontakozni a színpadon, itt azonban nem a színművészek játéka a meghatározó, hanem a zeneművészek és táncművészek együttműködése. Emellett a konkrét kerettörténet biztos talaját elhagyva szabad asszociációkat láthatunk felvillanni.

Mérgezett almák szerelmi háromszöge a Műcsarnokban

A kétféle művészeti ág képviselői a Ferenc József életében feltűnő két hölgy személyiségének teljesen különböző oldalát jelenítik majd meg. Dobi-Kiss Veronika és Carmen Vasile Sissi és Stratt külvilág felé fordított arcát éneklik meg, míg Tunyogi Henriett és Lőrinc Katalin azt az énjüket táncolják el, amely az udvari konvenciók szigorában rejtve maradt.

További mélységet adnak a darabnak Baráth P. Bálint zeneszerző elektronikus kompozíciói, amelyek Ferenc József rétegét képviselik, hol nagyon jellegzetes módon elkülönítve, hol egymásba oldva a két nagyon is eltérő női karaktert és a hozzájuk kapcsolódó érzelmeket.

Aki tehát kíváncsi a bonyodalmakkal teli játszmára, amely Sissi szabad szellemű lénye és Stratt Katalin színésznő egyszerű de nagyszerű melegszívűsége között bontakozik ki Ferenc József erőterében, az ne habozzon jegyet váltani a Mérgezett almákra!

Belépődíj: 1200 Ft

Elővétel: www.jegymester.hu

Ez is tetszeni fog...