Mesés évzárás keleti beütéssel a Deák17 Galériában - Megnyílt Satoe Tone kiállítása - CorncSoda

Mesés évzárás keleti beütéssel a Deák17 Galériában – Megnyílt Satoe Tone kiállítása

Az idei év vége felé a meséké a főszerep a Deák17 Galériában. Megnyílt az It’s Always Tea-Time című kiállításunk, ahol az Alice Csodaországban témájára készült illusztrációkat lehet látni. November közepén pedig Satoe Tone, a japán gyermekkönyv-illusztrátor is ellátogatott hozzánk a képeivel. A kiállítások december 20-ig látogathatóak.

Forrás: deak17galeria.hu

It’s Always Tea-Time: 2017. november 8. – 2017. december 20.

Nemzetközi illusztrációs kiállítás az Alice Csodaországban témájára. A tárlatra 18 ország 77 művésze, köztük a magyar Holló Anna, Rofusz Kinga és Szegedi Katalin küldte el a munkáját. Valamennyi illusztráció kifejezetten a felkérése készült, születésnapi ajándékként Alice-nek és a kurátornak. A képeken Alice mellett felbukkan a Kalapos, a Szívkirálynő, Vigyori Úr, az elmaradhatatlan nyúl és sokan mások.

Forrás: deak17galeria.hu

A rendkívül sokszínű anyag 2015 szeptemberében az Észt Gyermekirodalmi Központban mutatkozott be. Budapestre Riga, Berlin Gdansk, és Varsó után érkezik, innen Oxford felé veszi az irányt. A kiállítás az Észt Tervezőgrafikusok Szövetsége, az Észt Kulturális Alap és az Észt Gyermekirodalmi Központ támogatásával jött létre, a magyarországi bemutatkozást az Észt Intézet szervezte a Deák17 Gyermek-és Ifjúsági Művészeti Galériával együttműködve.

A megnyitó eseményre 2017. november 8-án került sor. A kiállítást Viive Noor kurátor és Kérchy Anna egyetemi docens (SZTE Angol-Amerikai Intézet) nyitották meg.

 

Satoe Tone Mesés Világa: 2017. november 17. -20127. december 20.

Satoe Tone japán gyermekkönyv-illusztrátor idén is ellátogat Budapestre, hogy a már sokak által kedvelt Pipó mellett más könyvei szereplőit is megismertesse a magyar közönséggel. Pipó utazása című mesekönyve 2014-es magyarországi megjelenése révén mára már hazánkban is sokan ismerik Staoe Tone japán gyermekkönyv-illusztrátor nevét. Képeit 2015-ben mutatta be először hazánkban, a rajongók nagy örömére idén is ellátogat Budapestre. A művésznő rajzai finomak, álomszerűek, légiesek. Grafikáiban felfedezhetők a hagyományos japán művészeti alapok, de a modern európai trendek nyomai is. 2011 óta Olaszországban él, és 2013-ban elnyerte a legrangosabb gyermekkönyv fesztivál, a Bolognai Nemzetközi Könyvvásár illusztrációs fődíját.

Forrás: deak17galeria.hu

A kiállítás a Japán Alapítvány Budapesti Irodájával együttműködésben jött létre.

 A megnyitó eseményre 2017. november 17-én került sor. A kiállítást Tada Sanae a Japán Alapítvány Budapesti Irodája igazgatója nyitotta meg. Satoe Tone illusztrátor az esemény vendégeként volt jelen és dedikálta magyarul megjelent könyveit. A megnyitó másnapján Satoe Tone üdvőzlőlap készítő-workshopot is tartott, ahol origami kutyussal díszített újévi lapot készítettek az 5-12 év közötti gyerekek.

Forrás: deak17galeria.hu

Ez is tetszeni fog...