Koncertjegy Mikulásra! - Corn & Soda

Koncertjegy Mikulásra!

Higgyétek el, nincs szebb ajándék Mikulásra, mint amikor egy (vagy több) koncertjegy lapul meg az ablakba kitett csizmában! Sorozatunk első részében Karácsonyig bezárólag tekintjük át a legfontosabb “balhékat”.

Ki? Seether (ZA), Prana (RU). Hol? Budapest, Dürer Kert. Mikor? December 5. Jegyár? 7.500 – 13.500 ft.

Mindjárt itt az elején érdemes lesz csalni! A mikulásra kapott ajándékokat elvben csak 6.-án reggel találhatnánk meg, de ha jó reflexszel beelőzzük a fehér szakállas-piros sapkást, már az előestén aktív pihenés jut osztályrészül. A nem közelebbről, mint Dél-Afrikából érkező Seethert joggal nevezhetjük (még ha idézőjelek közé ágyazva is) az “underground rockzene Abbájának”. Kicsit bővebben a koncertről itt!

Kik? Ego ProjectIron Inside (Iron Maiden tribute), Silencer Acoustic Hol? Crazy Mama (Bp. IX. Gubacsi Út 97)  Mikor? December 6 Jegyár: 1200 (!) ft

Koncertjegy Mikulásra 1“A 2010-es évek Pokolgépe” – így jellemezte az Ego Project zenekart valamikor egy újságíró. (Aki speciel én voltam, de ez most lényegtelen.) A formációra supergroupként is gondolhatunk, amennyiben azt vesszük alapul, hogy e true metal csapatot volt és jelenlegi Sámán, Kalapács, Iron Majdnem, sőt, Pokolgép tagok alkotják. Több, mint bemelegítés lesz előttük az Iron Maiden dalait játszó Iron Inside, a karácsonyi meghittségről pedig a kemény rockdalokat “akusztizáló” Silencer Acoustic gondoskodik. Mi pedig az esemény fb oldalának linkjéről gondoskodunk.

Kik? Nemadomfel, Deák Bill Blues Band, Pataky Művek Hol? Barba Negra Music Club (Újbuda) Mikor? December 7 Jegyár? 2000 ft

Három zenekar barátsága és szeretete ölt testet ezen a kísérőprogramokkal dúsított, jótékonysági esten. A Nemadomfel olyan sérült emberek zenekara, akik nem adták fel. A Blues Band névadója, Deák Bill Gyula Chuck Berry (!!) szerint a “legfeketébb fehér torok”. A Pataky Művek motorja pedig az eddás Pataky Attila fia, Gergely, aki nem fogja otthon hagyni sem az apuka, sem a saját dalait. Egyéb info és jegyrendelés errefelé.

Ki? Havasi Balázs Hol? Papp László Budapest Sportaréna Mikor? December 6 – 7 Jegyár? 8.500 – 28.500

A magyar Richard Clayderman a felé irányuló megnövekedett közönségigény jóvoltából két nap alatt háromszor veszi majd be Budapest egyik legmonumentálisabb modern építményét. Vendége lesz többek között az ExperiDance és Lebo M., az Oroszlánkirály rajzfilm zenéjének szerzője és előadója. Jegyek itt!

koncertjegy mikulásra 3Ki? Express Hol? December 7: Székesfehérvár, december 12: SYMA csarnok Budapest. Jegyár? 3.500 – 5.500.

Bár ezt a slágert speciel nem ők énekelték, az igazság örök: nem csak a húszéveseké a világ! Sólymos Tóni zenekarát, az Express-t általában a húsz év felettiek kedvelik, hiszen 1985-től kezdve koncertszínpadra nem léptek, leginkább színházi szereplést vállaltak Hofi Géza mellett/mögött. A zseniális nevettető már nem lehet velünk e két estén, de várható, hogy egyéb legendák, akiket szintén ők kísértek – Kovács Kati, Koós János – tiszteletüket teszik az együttes fél évszázados szülinapján. További infók itt!

Ki? Ákos Hol? Papp László Budapest Sportaréna Mikor? December 12 és 13 Jegyár: 6 – 12.000 ft.

Kezdetben volt a Bonanza Banzai. De Ákosnak karrierje szólóban is töretlen. Több, mint negyedszázada. Dupla aréna koncertjére, ha igyekszünk, még itt kaphatunk jegyet.

Kik nem? The Horrors Hol nem? Dürer kert. Mikor lett volna? December 12.

Basszus! A brit indie rock aranycsapat turnéjának 9 állomását – sajnos a budapestit is – “előre nem látható okok miatt” lemondta. Senki ne induljon tehát útnak! (Mármint e napon a Dürerbe, máshová persze, lehet menni.)

Ki? Illés Hol? December 13: Veszprém, 19: Győr, 21: Debrecen. Jegyár: 4 -12.000 ft.

Magyarország – minden értelemben – első beat-zenekara turnéra kel. Sajnos az ötös fogatból már csak hárman; a Szörényi fivérek és Bródy János lehetnek jelen a koncerteken… Kellemes meglepetés ez a (szintén) ötven éves jubileumi turné, hiszen Levente egyszer elbúcsúzott már a közönségtől. A koncertsorozat megkoronázására 28–án egy budapesti Aréna-koncert keretében kerül sor – de erről majd sorozatunk második részében, addig is katt!

kncertjegy Mikulásra 2Kik? Hooligans. Hol? Budapest Kongresszusi Központ Mikor? December 14. Jegyár? 9 -12.000 ft.

Hooligans-slágerek szimfonikus átdolgozásban, egyelőre úgy tűnik, csak egy alkalommal. Katt ide !

Mi? Cserháti Zsuzsa és Máté Péter emlékest. Hol? SYMA rendezvénycsarnok, Budapest. Mikor? December 21. Jegyár? 3.500 – 8.000 ft.

Két felejthetetlen egyéniség. Illusztris az emlékezők névsora:  Tóth Vera, Keresztes Ildikó, Varga Miklós, Mujahid ZoltánHorváth Charlie. Ha szüleidnek, vagy akár magadnak szeretnél szerezni egy meghitt meglepetést mikulásra, keresd fel ezt az oldalt!

Főcímképünk Réti Zsolt felvétele, és a Deathstars zenekart ábrázolja. A klip az Ego Project zenekar egyik legszebb dalát tárja elénk.

Ez is tetszeni fog...