Nicholas Sparks Budapesten! - Corn & Soda

Nicholas Sparks Budapesten!

Forrás: nicholassparks.com

Kíséret és vörös szőnyeg nélkül, ám annál nagyobb örömmel érkezett Magyarországra a romantikus irodalom koronázatlan királya, Nicholas Sparks. A világhírű bestseller író neve tucatnyi sikerkönyv borítóján szerepelt már: Szerelmünk lapjai (The Notebook, 1996), Üzenet a palackban (Message in a bottle, 1998), Menedék (Safe Heaven, 2010), Engem láss (See me, 2015), és még sorolhatnánk a listát hosszú sorokon keresztül. A férfi, aki több női szívet érintett meg szavaival, mint Casanova hajdanán, végre Budapestre látogatott, hogy találkozhasson rajongóival. Az eseményre az Uránia dísztermében került sor 2017. október 18-án.

Forrás: hungarytoday.hu

Szebb és az író munkásságának fő témájához passzolóan romantikus helyszínt nehezen választhattak volna a szervezők. A nagy érdeklődésre való tekintettel nem csupán áthelyezték a kávézóból a jóval nagyobb díszterembe, de egyúttal a megjelenést regisztrációhoz kötötték, ám ennek ellenére is képzelhető, milyen sor várakozott a kezdés előtt néhány váratlanul megüresedett hely reményében.

A terem roskadásig megtelt Budapest hölgyeivel: fiatal, öreg, egyedülálló, házas – mindenféle nő megjelent abból a közös célból, hogy személyesen találkozhasson egyik kedvenc könyve szerzőjével. A beszélgetés angol nyelven zajlott fordítás nélkül, az audio azonban tiszta és érthető volt a hátsó sorban is.

Az est moderátora Csisztu Zsuzsa volt, aki a szokásos kérdések mellett jelenlegi könyvéről és jövőbeli terveiről,beszélgetetta szerzővel. Megfelelő nyelvtudásának, a témában való jártasságának és érdekes kérdéseinek köszönhetően zökkenőmentes párbeszéd alakult ki a színpadon, így a résztvevők gond nélkül szentelhették figyelmüket a beszélgetésnek.

Forrás: mixonline.hu

Az összesen egy órás esemény után következett az est igazi fénypontja, a dedikálás. Miután Nicholas Sparks elhagyta a színpadot, teljes díszteremnyi nő felsietett az emeletre, ahol a dedikálás zajlott. Mivel a dedikáláson már azok is megjelenhettek, akik a beszélgetésre nem jutottak be, az szerző rendelkezésére álló idő és erő függvényét figyelembe véve, mindenki két könyvet dedikálhatott. Nicholas Sparks igazi veterán úriemberhez méltóan fogadta a rajongókat, mindenki mosollyal távozott, na meg a felbecsülhetetlen szignóval a választott regényekben.

Sokan szép emlékkel gazdagodhattak csütörtökön, ám a kevésbé szerencsések kedvéért reméljük, hogy a szerzőnek valóban annyira megtetszett kis hazánk, mint mondta, és a közeljövőben ismét szakít időt magyar rajongóira egy újabb dedikálás erejéig.

Ez is tetszeni fog...