Pár szó a novellapályázat díjátadójáról

Pár szó a novellapályázat díjátadójáról

Grafika: Milics Róbert

Ahogyan azt már biztosan tudjátok, 10-én megtartottuk az első novellapályázatunk eredményhirdetését és díjátadóját a budapesti Kalicka Bistro-ban. A következő sorokban erről az eseményről olvashattok.

Szombaton délután 4 órakor megtöltöttük a Kalickát a fővárosban. Hangulatos kis művészhely, a falakról absztrakt rajzok figyelnek minket, a folyosón egy könyvespolc várja az olvasni vágyókat, és természetesen, a hely nevéből kiindulva jól gondoljátok, madárkalickák is a kávézó díszét képezik, azokban élő és csicsergő madarakkal.

Fotó: Erunder

A Genéziusz Színház színészeit Szegedről vittük fel. Több órás monoton autópályaút után, melyen egyébként közelebbről is megismerkedtem velük, fél órával a kezdés előtt értünk a helyszínre, de lassan a többi meghívott vendég és munkatárs is megérkezett. A 4 óra közeledtével kicsit izgultunk, mert be kell vallanunk, ilyesmit még sosem csináltunk.

Egy jó előre megírt beszéddel kezdtem, amiről így utólag úgy érzem, olyan volt, mint egy dögunalmas iskolai évnyitó. Ha kamaszkori lázadó énem látná a felnőtt Erundert, valószínűleg elhányná magát. Öltönyös figura lett, aki tök komoly hangnemben ilyen dumát ad elő:

“Mikor mához majdnem pontosan három éve létrehoztuk az oldalunkat, ahol minden felügyelettől mentesen bátran írhattunk könyvekről, színdarabokról, filmekről és sorozatokról azt, amit mi igazából gondolunk, ez az egész csak egy hobbinak indult. Egy hobbinak, amiben jól éreztük magunkat, de ami végül kinőtte saját magát. “

Most komolyan, milyen gáz már a csávó!

Fotó: Németh Bence

A lényeg, hogy beszédemmel nem húztam sokáig az emberek agyát, hamar átadtam a szót Zsuzsának, a könyves rovatunk és az Egyesület vezetőjének, hogy ő bejelenthesse a nyerteseket.

  1. helyezett: Kozma Erzsébet Eszter – Filmek, lányok, nagymamák
  2. helyezett: Túri Török Tibor – A ligeti mozi
  3. helyezett: Láng Emőke – Psycho

Fotó: Németh Bence

Miután a nyertesek átvették a nekik járó oklevelet, könyvjutalmakat és megkapták a felajánlást, hogy a csapatunk tagjai lehessenek (hamarosan a kapcsolatot is felvesszük velük emailben, amiben tájékoztatjuk őket a részletekről), a három meghívott színészünk felolvasta a nyertesek alkotásait. Az első helyet nyert novella felolvasása során őszintén mondhatom, komoly erőfeszítésekbe telt, hogy ne könnyezzem meg. Valóban annyira megható, hogy csak egy szívtelen szörnyeteget nem hatna meg.

Erről ti magatok is megbizonyosodhattok majd, amint elkészülünk az oldalunkon elérhető és letölthető ingyenes e-bookunkkal, amibe a következő novellák kerülnek be.

Csukárdi Sándor: Jancsó kör

Vadászi Árpád: Életmozi

Bátori Szabolcs: Színészhalál

Hegyi Péter: Yvett nővér

Horváth Ildikó: Szépséges szörnyeteg

Főr-Gulyás Katalin: Booty time

Gerle Kiss Éva: Vakpali

Minden résztvevőnek köszönjük a megjelenést, és reméljük, ők is legalább olyan jól érezték magukat, mint mi. Köszönjük a remek novellákat, és bízunk benne, hogy hamarosan újabb színvonalas írásokat olvashatunk.

You may also like...

hu_HUHungarian
hu_HUHungarian
%d blogger ezt szereti: