Programfigyelő - július 13-19. - Corn&Soda

Programfigyelő – július 13. – 19.

Eheti Programfigyelő: EFOTT/VeszprémFest/Bánkitó Fesztivál/DumaFüred/Rockmaraton/Krisna- völgyi Búcsú/Váci Világi Vigalom

EFOTT: Velence, július 14-19.

Magyarország legnagyobb hallgatói bulijának, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának negyvenedik évfordulójának alkalmából a szervezők fergetegesebb partyt ígérnek, mint eddig bármikor. A házigazda az Óbudai Egyetem lesz, a helyszín pedig a Velencei tó partja, amely a kérdőíves megkérdezések szerint nagyban hozzájárul ahhoz a hangulathoz, amiért a hallgatók kedvelik az EFOTT fesztivált. Emellett persze ott van még a közösségkovácsoló erő, az emberközeliség, az alacsony árak és természetesen a szuper programok. Idén pedig még “extrán tuningolt meglepetésekkel” is készülnek a szervezők.

 Napijegy:

július 14-re (Nyitónap): 3.490 Ft, a helyszínen 4.000 Ft
Szerdától-szombatig (1-4. nap) 2015. június 30-ig: 5.990 Ft,
2015. július 1-től július 13-ig: 6.990 Ft
Helyszínen: 7.000 Ft.

Hétvégi jegy:
(Péntek-Szombat) 2015. június 30-ig: 10.490 Ft,
2015. július 1-től július 13-ig: 11.990 Ft
Helyszínen: 12.000 Ft.

Hetijegy ára

2015. január 5-ig: 12.990 Ft
2015. április 12-ig: 15.490 Ft
2015. április 12-től június 30-ig: 17.990 Ft,
2015. július 1-től július 13-ig: 20.990 Ft
Helyszínen: 21.000 Ft.

Kedvezményes jegyek:

A házigazda napijegy velencei lakcímkártyával rendelkezőknek vagy érvényes Óbudai Egyetemes diákigazolvánnyal: 5.000 Ft.
Az akciós diákjegy hetijegy ár érvényes diákigazolvánnyal 2015. április 12. és június 30. között: 15.490 Ft
A házigazda hetijegy ár velencei lakcímkártyával vagy érvényes Óbudai Egyetemes diákigazolvánnyal 2015.június 30-ig: 12.990 Ft

www.efott.hu

Programfigyelő - július 13 -19.

Forrás: partyponty.hu

VeszprémFest: Veszprém, július 15-19.

A 12. VeszprémFest ha lehet, még az eddigieknél is szerteágazóbb zenei élménnyel várja a látogatókat, új, tematikus helyszíneket is kínálva. A nyitónapon Roger Hodgsont, a Supertramp társalapítóját üdvözölhetjük Veszprémben,  aki a “Crime of the Century” album megjelenésének 40. évfordulója alkalmából európai turnét tervez.

A második napon a Kool&the Gang amerikai disco, jazz, R&B, soul és funk összeállítása gondoskodik a forró hangulatról. A folytatásban : Dee Dee Bridgewater amerikai jazzénekesnő és Irvin Mayfield jazz trombitás, illetve az általa alapított és vezetett New Orleans Jazz Orchestra új közös albumukat mutatják be.

A zárónapon pedig Magyarországon először hallhatjuk a fiatal Emeli Sandé világhírű brit R&B és soul énekesnő és dalszerző előadását, akinek Our Version of Events című lemeze 2012-ben az Egyesült Királyság legsikeresebb debütáló albuma lett. Emeli énekelt a 2012-es londoni olimpiai játékok nyitó és záró eseményén is, legújabb, David Guetta-val közös számuk pedig jelenleg Európa szerte a slágerlisták élén szerepel.

Az új helyszínek közé bekapcsolódik a FestGarden a Historia Kertben, ahol három napon át szól majd a jazz.

A kísérőrendezvény, a Rozé, Rizling és Jazz Napok keretében pedig a Balaton környékének kiváló borászatainak nedűiből és kézműves ételekből szemezgethetnek a gasztrokulturális élményeket kereső látogatók.

A program új helyszínen zárul:  a FestPresszó – azaz az Expresso Klub és Koncerttéren a svéd hip-hopot és a swinget ötvöző Movits! szórakoztatja majd a közönséget, másnap pedig  a retroelektró vibrálását jazzes vokállal elegyítő román Moonlight Breakfast együttesnek adják át a stafétát.

 veszpremfest.hu

Bánkitó Fesztivál: Bánk, július 16-18.

Ezen a fesztiválok különböző stílusok fel és vetnek hullámokat. Nektek vajon mit üzennek?

Az idei legfontosabb újítás, hogy egy komplett színházi minifesztivál született meg a Bánkitó Fesztiválon belül; olyan független alkotóműhelyek, kifejezetten az alkalomra készített előadásait láthatjátok, mint a PLACCC, a Dollár Papa Gyermekei, a Független Színház, a Tünet Együttes vagy a Szputnyik Hajózási Társaság. Ezek a különleges produkciók a a lehetséges szerepeink sokféleségét, a felelősségvállalást, az alternatív megközelítéseket járják körül.

Az Északi Színpadon és a Tószínpadon feltűnik a az Antonia Vai, a Middlemist Red, a Képzelt Város, a Csaknekedkislány, Szabó Benedek és a Galaxisok, a Fran Palermo vagy a Bohemian Betyars. A BAR 72 színpadon biztosan megforul még Bernáthy Zsiga, Colourblock, Naga & Péter Bernáth, Norwell és Monolit.

A művészet és aktivizmus jelszavak jegyében pedig különböző szervezetek és szellemi műhelyek kapnak lehetőséget a bemutatkozásra.

A folyamatosan bővülő együttműködők listáján szerepelnek szellemi műhelyek, mint a Mérei Szakkollégium, a Romakép Műhely, vagy a Kettős Mérce. Kulturális egyesületek, mint a tranzit.hu vagy a Magyarhangya. Az egyre erősödő színházi vonalat fogja képviselni többek között a Tünet Együttes és a Független Színház, valamint Feuer Yvette művészeti vezetésével a Lakon működő Bohócok a láthatáron csoport ifjúsági fórumszínházi előadása. Már biztosan a fesztiválon lesz a Szivárvány Misszió, az UCCU Roma Informális Oktatási Alapítvány és a Food not Bombs.

Jegyár:

3 Napos Bérlet – Early Bird 10 000 Ft A bérlet a fesztivál teljes időtartama alatt feljogosít annak látogatására
Sátorjegy 1 500 Ft A tábor területére sátrat csak sátorjegy birtokában lehet bevinni

június 1-től:
Bérlet: 15 000 Ft
Napijegy: 6000 Ft

helyszínen:
Bérlet: 20 000Ft
Napijegy: 7500 Ft

 bankitofesztival.hu

DumaFüred: Balatonfüred, július 17-26.

Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a nyár egyik legnagyobb eseménye. A DumaFüred fesztivál a Balaton Szabadidő- és Konferenciaközpont színpadán várja látogatóit.

www.dumaszinhaz.hu

Programfigyelő - július 13-19.

Forrás: colorcam.blog.hu

Rockmaraton: Dunaújváros, július 13-18.

10 évnyi csörge- tavi és 14 évnyi malomvölgyi bulizás után a Rockmaraton egy különleges nyaralással ünnepli meg a bűvös 25-öt; 2015-ben a Duna parton, a Dunaújváros mellett Szalki szigeten kerül megrendezésre a fesztivál.

Semmiképpen sem fogunk unatkozni, hiszen az ország leghosszabb fesztiválján egy hét alatt, négy színpadon összesen százhúsz banda lép majd fel, kizárólag rock/metal és punk/hardcore stílusokban. Ráadásul a jubileum alkalmából huszonöt külföldi fellépő teszi tiszteletét a legendás rendezvényen.

A természet lágy ölén, angol vécékkel, zuhanyzókkal felszerelt kemping gondoskodik a fesztiválozók kényelméről, ráadásul a Duna biztonságos holtágában strand is várja őket.

 Jegyárak:
Napijegy: 5990 Ft
Hétvégi kétnapos bérlet: 8990 Ft
Hetijegy július 10-ig: 12990 Ft
Hetijegy a helyszínen: 14990 Ft
VIP Pass (csak hetijeggyel együtt érvényes): 9990 Ft
FEZEN+Rockmaraton 8 napos kombinált bérlet: 17990 Ft
FEZEN+Rockmaraton 10 napos kombinált bérlet: 22990 Ft
Kemping, strand, csomagmegőrző: ingyenes

rockmaraton.hu

Krisna-völgyi Búcsú: Somogyváros, július 7-19.

Legyetek üdvözölve Európa egyik legnagyobb és legjobban fejlődő ökofalujában, a Krisna-völgyben! Erre a helyre, ahol a lelki élet gyakorlása és a vallásosság számítanak a legfőbb értéknek, Európából, Oroszországból sőt még Indiából is érkeznek zarándokok és hívők.

A Búcsúban, a fesztiválsátorban egész nap koncertek, előadások, színdarabok, harcművészeti-, zenei- és táncbemutatók, kírtan-jóga valamint érdekes gyermekműsorok várják a családokat. A Krisna-hívők filozófiájáról a Kérdezz-felelek sátorban vagy a Könyves-pultnál lehet érdeklődni, de a gyakorlatorientáltabb, vállalkozószellemű látogatók ki is próbálhatják ennek az életformának szegmenseit a Valóságshow-sátorban. A mozgáskedvelőket jóga, a hölgyeket hennafestés, a gyermekeket pedig tradicionális arcfestés is várja.

A szervezők a kicsikre külön odafigyelnek; hagyományos falusi szalma-ugrálóval, kézműves foglalkozásokkal, pantomimmal, játékos vetélkedőkkel, játszóterezéssel (natúr játékokkal) és persze boci-simogatóval kedveskednek nekik.

A gasztronómia szerelmeseinek sincs félnivalójuk, a hatalmas étteremsátor mellett szabadtűzi és kemencés sütés-főzés, bio-büfé és ételkóstolók várják az érdeklődőket, hagyományos magyaros vegán, tradicionális indiai, és a melegre való tekintettel mediterrán vegetáriánus ételekkel készülnek a Krisna-hívők mesterszakácsai.

Jegy:

Elővételi belépőjegy árak:
Felnőtt elővételi jegy: 1 200,- Ft
Diák – nyugdíjas elővételi jegy: 800,- Ft

Parkolási díját is fizetheti előre, ha szeretné:
Motor: 500,- Ft /nap
Autó: 600,- Ft / nap
Busz: 1 200,- Ft /nap

bucsu.krisnavolgy.hu

Programfigyelő - július 13-19.

Forrás: kaposvariprogramok.hu

Váci Világi Vigalom: Vác, július 17-19.

Ha nyár, akkor Váci Vigalom; idén 23. alkalommal veszi kezdetét a Madách Imre Művelődési Házban a nagyszabású rendezvény, amely több, mint 90 programmal várja a szórakozni vágyókat. A négy színpadon zajló műsorok mellett  6 templomi koncertet, 23 kísérő rendezvényt, valamint 21 állandó és időszaki kiállítást tekinthetnek meg a fesztivállátogatók.

www.mimk.vac.hu

Forrás: port.hu

Ez is tetszeni fog...

hu_HUHungarian
hu_HUHungarian