Sajtótáji történetek vol 12 - melóból piálni a legjobb flash - Corn & Soda

Sajtótáji történetek vol 12 – melóból piálni a legjobb flash

Sajtótáji

Forrás: Starlight Facebook

Naná, hogy kinéztünk a RakpartFeszt sajtótájára, de nem csak azért mert azt mondták, hogy kapunk ingyen sört. Megtudtuk mi az a Pofonparty, valamint azt is, hogy az idei szegedi tűzijáték a filmvilág szerelmeseinek is kedvez.

Ezúttal a tájékoztatót a Móra Ferenc Múzeum előtti parkba szervezték, ahol a fák adta árnyékok biztosították, hogy a sajtó munkatársai ne kapjanak hőgutát. Ezért egyébként mi rendkívül hálásak vagyunk, mert egyébként a rakpart tűző aszfaltján biztosra veszem, hogy beájultam volna.

A kedves fogadtatás és a “Mi újság uram?” megszólítás már szinte olyan kötelező elemévé vált ezeknek a tájékoztatóknak, mint az ilyen tikkasztó melegben a hűtött ásványvíz. A háttérből egy DJ nyomatja a nyári slágereket, amik közül nagy örömömre a Despacito kimaradt, miközben egy másik asztalra jobbnál jobb sörkülönlegességeket pakolnak ki. Nem szégyenlős sörkedvelő firkász lévén, meg is közelítettem őket, kezemben eredeti célom álcázásául szolgáló jegyzetfüzetemmel és tollammal.

Magyar, Német, Skót, wellsi kézműves sörökből válogathattam. A Magyar IPA-ba merészkedtem bele, gondolván, hogy talán az nem fog annyira kiütni délelőtt 11-kor a tűző napon. Ugyanis a három liter sör tüskével kombó bár jól hangzik, de a meleg elleni védekezésben egyáltalán nem segít. Úgy meg pláne, ha az embernek aznap még dolgoznia is kell.

Egy helyi napilaptól érkezett kolléganővel áldoztuk be magunkat, annak érdekében, hogy képileg is dokumentálva legyen, hogyan itatják le egy ilyen eseményen a sajtósokat, de a koccintás után egyből jött is a munka.

Az egyik legérdekesebb elhangzott infó az volt, hogy az idei tűzijáték zenei aláfestése a filmekhez fog kapcsolódni, azaz filmzenéket hallhatunk miatt a fejünk felett 6500 tűzijáték elem 15 perc alatt nemzeti színekben pompázva és a Szőke Tisza alakját felöltve fényesen szétrobban. A másik, amire felkaptam a fejem, az a pofonparty volt. Ez a boksz fesztiválkupa rendezvényt kívánja újraéleszteni, amin a sajtótájékoztatón is résztvevő Balzsay Károly, a Magyar Ökölvívó Szövetség kapitánya, utoljára 17 éve bokszolt. Ez a szám egyébként őt nem kicsit elszomorította, ugyanis ettől realizálódott hirtelen benne, hogy már felette is elszállt az idő. Maga a pofonparty az eseménynek egyébként az a része, ahol amatőrök szállhatnak a ringbe, ami a sajtótájékoztató helyén kerül majd felállításra.

Akiket viszont ezek nem izgatnak, azok majd a két színpad zenei kínálatából válogathatnak, amire, Kisházi Sándor megfogalmazása szerint, végre ki tudták pattintani Király Viktort a bevásárlóközpontos 20 perces haknik világából,  hogy egy normális 2 órás műsort adjon le. Ám akkor sem fog unatkozni az ember, ha a zenei programokat csak a háttérben tűri meg, mert 30 sörfőzde 217 különböző söréből válogathat a kedvére.

Mi mindehhez csak azt tudjuk hozzáfűzni, hogy reméljük mindenki jól érzi majd magát a rendezvényen, aminek a részletes programját ITT találhatjátok.

Ez is tetszeni fog...