Szuperhősök, szelfik és 2017 legjobb gyerekkönyvei a Deák17 Galériában - Corn & Soda

Szuperhősök, szelfik és 2017 legjobb gyerekkönyvei a Deák17 Galériában

Szuperhősök, szelfik és 2017 legjobb gyerekkönyvei a Deák17 Galériában

2018-ban is izgalmas kiállításokkal, programokkal és foglalkozásokkal vár mindenkit a Deák17 Galéria!
Január elején ismét megrendezésre kerül az elmúlt évben megjelent gyermekkönyvek szemléje, ahol több, mint 150 könyvet lehet megtekinteni. A hónap közepén a közösségi média népszerű műfajára, a szelfire reflektálva nyílik kiállítás a Jaschik Művészeti Iskola diákjainak munkáiból. Majd a hétköznapok hőseiről szóló kiállítás nyílik diák és felnőtt alkotók munkáiból.

Kiállítás
GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGI KÖNYVEK SZEMLÉJE – 2017
2018. január 5 – 2018. január 12.

Hol tart a gyermekkönyvkiadás 2017-ben?

Bízunk benne, hogy egy-egy ilyen szemle segíthet abban, hogy ne csak a mennyiségről, hanem a könyvek tartalmáról, témáiról is képet kaphassunk. Szakemberek segítségével összeválogattuk 2017 figyelemre méltó gyermekkönyveit. A könyvek egy kiállítás keretében tekinthetőek meg, majd a későbbiekben – február közepén – szakmai beszélgetésre is sor kerül, ahol kiderül, melyik 25-25 könyv nyerte el leginkább a zsűri tetszését.

Együttműködő partner: Magyar Gyermekirodalmi Intézet

Kiállítás
JASCHIK SZELFI
2018. január 17 – 2018. március 3.

A szelfi a közösségi média leggyakrabban használt képi műfaja, amin különleges eseményekhez, helyszínekhez, netán híres épületekhez, művészeti alkotásokhoz kapcsolódó önportrét láthatunk. Mégsem a táj, az épület, a művészetek érvényesülnek benne, hanem sokkal inkább az én, az ego győzedelmeskedik ezek felett, igazából az identitáskeresés, a “ki vagyok én” eszköze. A kiállítás a Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium diákjainak munkáit mutatja be. A kiállítás a Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnáziummal együttműködésben jött létre.

Megnyitó: 2018. január 17. 16:00
Megnyitja: Eszik Alajos, grafikus, egyetemi docens MKE
Közreműködnek: a Jaschik Művészeti Szakgimnázium diákjai
Megtekinthető: 2018. január 17 – március 3.

Kiállítás
HÉTKÖZNAPI (SZUPER)HŐSÖK
2018. január 19 – 2018. március 20.

A mindennapokban megannyi ember dolgozik szinte észrevétlenül, hogy életünk kényelmesebb, komfortosabb, észrevétlenebb legyen. Nélkülük nehezebben boldogulnánk még a látszólag egyszerűbb feladatok elvégzésével is. Nem túlzás, ha hősnek tekintjük őket, hiszen nehéz és felelősségteljes munkát végeznek. Ritkán irányul rájuk a figyelmünk, természetesnek vesszük, hogy ők vannak és megtisztítják az utcákat, felmossák a folyosót, vezetik a buszokat, keverik a betont és gondozzák a betegeket. Ez a kiállítás most róluk szól. Az alkotásokkal a művészek megadhatják nekik a kellő tiszteletet és kinyilváníthatják elismerésünket társadalmunk láthatatlan sejtjeinek nélkülözhetetlen munkája iránt.

 

Kiállítás a debreceni NDK – Neue Debreczenische Kunst – művészcsoport és a Deák17 Galéria által közösen meghirdetett Hétköznapi (szuper)hősök elnevezésű pályázat diákmunkáiból, ami meghívott kortárs képzőművészek  és az NDK művészcsoport alkotásaival egészül ki.

Megnyitó: 2018. január 19. 17:00
Megnyitja: a Lóci játszik zenekar frontembere / dalszerzője / énekese, Lóci


Cím:
Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria – 1052 Deák Ferenc utca 17. I. emelet
Nyitvatartás:   Kedd-péntek: 10:00 – 18:00  /  Szombat: 09:00 – 13:00  /  Vasárnap és hétfőn: zárva
A kiállítások díjmentesen látogathatóak.

Ez is tetszeni fog...