Új Griffins dal és videoklip - Corn & Soda

Új Griffins dal és videoklip

Március 16-án debütált a Griffins zenekar negyedik videoklipje, ami a még soha nem hallott Se ruha, se levegő című dalhoz készült. A cél az volt, hogy ismét frissüljön és fejlődjön a zenekar hangzása, valamint folytassa az irányt, amit a 2014. végén megjelent Hangvonalak című dallal meghatározott, és a 2015-ös Ágyamban című, szintén videoklipes dal folytatott.
Griffins logo - sajtóA 2012. végén alakult, akkoriban kizárólag nyers hangzással operáló Griffins fokozatosan és tudatosan építi be dalaiba az elektronikus vonalat amellett, hogy az élő hangszerek, főleg a gitár megfelelő teret kap. Ez a folyamat a Se ruha, se levegő című, frissen debütált dalban teljesedik ki, melyben rock, pop, hiphop, és trap elemek ötvöződnek.
Elmondható, hogy az eddigi legjobban összerakott és legenergikusabb Griffins dal látott napvilágot. A szám producere Krajczár Péter volt, aki a hangszerelést végezte és zeneszerzőként működött közre a dalban. A gitártémák Kiss Pétertől, a zenekar gitárosától származnak, a dalszöveg pedig a zenekar MC-je, Németh Bence ’Csuvi’ és dobosa, Baranyai Gergő munkája.


Ez ugyan már a zenekar negyedik videoklipje, de egyben az első, amelyben az imidzs vonalban a zenekar együtt, zenélés közben látható, ami a rendező Németh Dániel ’Kobe’ és az operatőr és vágó Németh Károly ’Kes’ érdeme. A videó célja a dalszöveg mondanivalójának és a dal zenei hangulatának tükrözése, mely két szálon fut, így a már említett imidzs vonal mellett két külső szereplő felel a zenekar mondanivalójának közvetítéséért, ami alapvetően egy nem mindig felhőtlen, de annál erősebb férfi és nő közötti kapcsolatot mutat be. A videó egy fotóstúdióban, minimál környezetben készült, így valóban a dal által keltett hangulatra és az érzelmekre koncentrál a képvilág. A videó felvételeiért az ImagiCORE csapata felelt. Griffins - videoklip sajtókép
Élőben legközelebb március 25-én, Budapesten, a GMK-ban hallható a zenekar 20:30-tól, ahol felcsendül a ’Se ruha, se levegő’ is.

Ez is tetszeni fog...