2017 a Depeche Mode éve! - Corn & Soda

2017 a Depeche Mode éve!

A Depeche Mode, a modern zene egyik legnagyobb hatású művészei, két hete, október 11-én egy milánói sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy 2017 májusában Spirit című, jövő év elején megjelenő lemezüket bemutató világkörüli turnéra indulnak.

Members of rock band Depeche Mode (from left) Andrew Fletcher, Dave Gahan and Martin Gore pose before a press conference to promote their new album "Spirit" on October 11, 2016 in Milan.  / AFP / GIUSEPPE CACACE        (Photo credit should read GIUSEPPE CACACE/AFP/Getty Images)

Members of rock band Depeche Mode (from left) Andrew Fletcher, Dave Gahan and Martin Gore pose before a press conference to promote their new album “Spirit” on October 11, 2016 in Milan. / AFP / GIUSEPPE CACACE (Photo credit should read GIUSEPPE CACACE/AFP/Getty Images)

A Global Spirit koncertkörút első szakaszában Európa 21 országában, összesen 32 városban, több mint 1,5 millió rajongó láthatja majd Dave Gahan-t, Martin Gore-t és Andy Fletcher-t játszani. A turné a stockholmi Friends Arenaban indul 2017. május 5-én, aminek keretein belül Budapestre is ellátogat a legendás zenekar, május 22-én a Groupama Arénábanmutatják be új albumukat. A koncertre jegyek október 21-én 10 órától kaphatóak a www.livenation.hu oldalon keresztül. Korlátozott számban kiemelt álló jegy is kapható a 6 különböző ülő-, és a normál állójegy mellett. Mindkét típusú állójegy mellé Early Entry csomag is vásárolható. További információk a  www. livenation.hu oldalon találhatók.letoltes

A 2017-es nyári európai részt követően a Global Spirit turné Észak- és Dél-Amerikában folytatódik majd. Ez a banda első élő fellépése három év szünetelés után. Az együttes utolsó koncertkörútja, a Delta Machine Tour – amit több mint 2,5 millió rajongó láthatott Európában és Észak-Amerikában a teltházas előadásokon -, egyike volt 2013. legnagyobb és legkelendőbb koncertsorozatainak. Az új turnén a csapat folytatja jótékonysági tevékenységét a svájci óragyártóval, a Hublot-tal együttműködve, hogy pénzt és figyelmet gyűjtsenek: céljuk, hogy biztonságos ivóvizet nyújtsanak mindenkinek a világban.

A Spirit lesz a zenekar 14. stúdió albuma, és a 2013-as, a kritikusok által is lelkesen fogadott Delta Machine folytatása, amely megjelenésekor 26 országban került be a top5-be, és további 12 országban vezette a slágerlistát. Az új lemez producere James Ford, a Simian Mobile Disco zenekar alapító tagja, akinek legutóbbi munkái között található például a Florence and the Machine Monkeys albuma is. A Depeche Mode új, Spirit című CD-je 2017 elején fog megjelenni a Columbia Records gondozásában.depeche-mode-tickets-jpg-870x570_q70_crop-smart_upscale

Rendkívül büszkék vagyunk az új lemez hangzására és kirobbanó energiájára, izgatottan várjuk, hogy turnéra induljunk vele és megoszthassuk ezt az energiát a rajongókkal is, az egész világon. “ – nyilatkozta Dave Gahan.

Bár számtalan művész számára jelentenek inspirációt, és a kritikusok “továbbra is korszakalkotó”-nak és “az idő előrehaladtával egyre jelentősebb művészek”-nek tartják őket, de a több mint 100 millió eladott lemez, és világszerte több mint 30 millió rajongó előtt adott koncertjei után a Depeche Mode még mindig nem vált önteltté. A Spirit albummal és a Global Spirit turnéval a banda továbbra is a zenei innovációt kívánja folytatni, a kritikai- és közönségsikerek mellett.

Természetesen már afterparty is tartozik az eseményhez, aminek a FB eventjét itt találhatod.

The Global Spirit Tour –  2017-es nyári európai turné dátumok

Május 5. Stockholm, Svédország Friends Arena

Május 7. Amszterdam, Hollandia Ziggo Dome

Május 9. Antwerp, Belgium Sportpaleis

Május 12. Nizza, Franciaország Stade Charles-Ehrmann

Május 14. Ljubljana, Szlovénia Dvorana Stožice

Május 17. Athén, Görögország Terra Vibe Park

Május 20. Pozsony, Szlovákia Štadión Pasienky

Május 22. Budapest, Magyarország Groupama Aréna

Május 24. Prága, Csehország Eden Aréna

Május 27. Lipcse, Németország Festwiese

Május 29. Lille, Franciaország Stade Pierre-Mauroy

Május 31. Koppenhága, Dánia Telia Parken

Június 3. London, Egyesült Királyság London Stadium

Június 5. Köln, Németország RheinEnergieStadion

Június 9. München, Németország Olympiastadion

Június 11. Hannover, Németország HDI Arena

Június 18. Zürich, Svájc Letzigrund Stadion

Június 20. Frankfurt, Németország Commerzbank-Arena

Június 22. Berlin, Németország Olympiastadion

Június 25. Róma, Olaszország Stadio Olimpico

Június 27. Milánó, Olaszország Stadio San Siro

Június 29. Bologna, Olaszország Stadio Rentao Dall’Ara

Július 1. Párizs, Franciaország Stade de France

Július 4. Gelsenkirchen, Németország Veltins-Arena

Július 6. Bilbao, Spanyolország BBK Live Festival

Július 8. Lisszabon, Portugália NOS Alive Festival

Július 13. Szentpétervár, Oroszország SKK

Július 15. Moszkva, Oroszország Otkritie Arena

Július 17. Minsk, Fehéroroszország Minsk-Arena

Július 19. Kijev, Ukrajna Olimpiyskiy National Sports Complex

Július 21. Varsó, Lengyelország PGE Narodowy

Július 23. Kolozsvár, Románia Cluj Arena

Ez is tetszeni fog...