Kóborlók Kalauza - Polyglot Club - Corn & Soda

Kóborlók Kalauza – Polyglot Club

Bizonyára sokatokkal előfordul, hogy a nyelvvizsga megszerzése után egy időre félreteszitek a megszerzett ismereteket, amelyek így megkopnak, vagy egyszerűen nem mertek megszólalni az adott idegen nyelven. Ezekre a problémákra remek megoldást nyújt nektek a Polyglot Club, amelynek Budapesten a Világcsücsök Közösségi Tér ad otthont.

Kóborlók Kalauza

Ezen a szuper helyen kedvedre beszélgethetsz angolul, németül, franciául, olaszul, spanyolul, oroszul vagy akár kínaiul, anélkül, hogy bármiféle tétje lenne a dolognak. Ehhez csupán annyit kell tenned, hogy elmész, és becsatlakozol egy beszélgetésbe. Én is jártam néhányszor a Polyglot Clubban különböző életszakaszaimban, amikor mindig más-más nyelvek gyakorlása tűnt a legfontosabbnak. Hamarosan az angol lesz a soros, ugyanis június végén vizsgázom belőle. Egyszer sikerült “kifognom” egy német anyanyelvű fiút is, aki valamilyen oknál fogva beleszeretett kis hazánkba; magyar egyetemen tanul, és nálunk szeretne letelepedni. De ha éppen nincsenek külföldiek, a társaság akkor is mindig első osztályú. Ráadásul a program ingyenes, csupán az elfogyasztott üdítőkért és kávékért kell fizetni, de ezek sem csillagászati áron mozognak.

Kóborlók Kalauza

Egy jó tanács, azoknak, akik nekivágnak a Polyglot Clubnak; az ismerkedős körkérdések viszonylag hamar elfogynak, de az üresjáratokon könnyebb átlendülni, ha készültök valamilyen érdekes témával, amit jó alaposan ki lehet beszélni. Egyszer például a franciás csoport átcsapott angolba, és a család vs. nagyobb kommunák kérdést vitatták meg (sajnos akkor még nem nagyon tudtam bekapcsolódni, így csak hallgattam az eszmecserét). Vigyél magaddal a Váci úti Világcsücsökbe néhány hasonlóan izgalmas ötletet, és a szórakozás garantált lesz!

Kóborlók Kalauza

Ez is tetszeni fog...