Adó 1%

Az oldalt üzemeltető és anyagilag fenntartó egyesület, a KIKE – Kritikusok és Írók Kulturális Egyesülete is fogadhatja az adózók 1%-os felajánlását.

Mivel az oldalt fenntartani nem olcsó, tárhely, domainnév, egyebek, így nekünk az nagy segítség, ha nem nekünk kell azért fizetni, hogy írhassunk.

Próbálunk Magyarország kulturális életébe egy olyan vonalat vinni, ami megmutatja a fiataloknak, hogy mik a valódi értékek. Ám ezt csak úgy tudjuk, ha van egy hely, ahova szabadon írhatunk, ahol szabadon dolgozhatunk, mert ez bizony munka.

Köszönjük, ha nekünk ajánljátok fel az 1%-ot!

Ha nem tudjátok hogyan kell, alább olvashattok egy kis segítséget.

Magánszemélyként május 22-ig adhatod le a bevallásod.

Ha a NAV készíti a bevallásod, akkor a 18EGYSZA nyomtatványt kell letöltened a NAV oldaláról, de a fentebbi linkre kattintva is eléred. Ha a munkáltatód készíti a bevallásod, akkor tőlük kell, hogy kapj, legkésőbb május 10-ig, egy az 1%-ról szóló nyomtatványt, amit elektronikusan, ügyfélkapun keresztül, vagy postai úton juttathatsz a NAV részére.

Egyéni vállalkozóként, áfa fizetésre kötelezett őstermelőként vagy magánszemélyként, az eva és kata hatálya alá bejelentett egyéni vállalkozóként a következők vonatkoznak rád.

Február 26-ig adhatod le az adóbevallásod és a már említett, fentebb megtalálható 18EGYSZA nyomtatványon rendelkezhetsz te is az 1%-ról.