3 thoughts on “Örökmozgó gondolattöredékek – Torma István: Remittenda-könyvkritika

 1. Torma István, a szerző vagyok! Sajnos augusztusban megjelent cikkükről, ragyogó cikkükről csak most értesültem. Kiemelkedően pontos, teljes. Egy dolgot javítanék: Oláh Ibolyát nem ismerem, nem róla szól a sok Ibolyka… írásom. Ő az elsőnél volt az ihletadó, elképzeltem az életét. Még a második is hozzá kapcsolható, persze csak a fikció szintjén. Azonban olyan sikert aratott, hogy a szerkesztő (Bence Erika) kért Ibolyka történeteket, ahol már csak a név azonos, teljesen más a környezet, a figura.
  Még egyszer nagyon köszönöm. Sajnos a szerző elérhetőségére nem akadtam rá, így itt üzenek, köszönök 🙂

  1. Kedves István!

   Veresegyházy Nóra vagyok, én írtam a cikket, örülök neki, hogy tetszett 🙂 A hibáért elnézést kérek, javítottam is. Igyekeztem utánanézni az esetleges ismeretségüknek Oláh Ibolyával. Nem igazán találtam ide kapcsolódó információt, talán csak valamilyen halvány utalást, ami azt sugallta, hogy ismerik egymást. A fikció pedig annyira meggyőzőre sikerült, hogy biztos voltam benne, közeli barátok lehetnek.

   Minden jót kívánok Önnek!
   Veresegyházy Nóra

   1. Kedves Nóra! Az egyik Ibolyka írásra kommentelt valaki, aki 16 gyereket nevelt, állami gondozottakat. Ő mondta, hogy tökéletesen adtam vissza a gondozottak reakcióit, érzelmeit. Amit Nóra írt, hogy szinte biztos volt, hogy barátok voltunk és a nevelőnő véleményénél csodálatosabbat nem kaphatnék. Ez azt jelenti, hogy hiteles, amit írok, amit elképzelek, annak ellenére, hogy soha állami gondozott közelében nem voltam. Ennél nagyobb elismerést nem is kaphatnék.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük