10 Playstation 4 exkluzív játék, amit nagyon várunk - Corn & Soda

10 Playstation 4 exkluzív játék, amit nagyon várunk

forrás: serious games

A Sony idén sem tervez lassítani a tempón, és nagy erőkkel lapátolja a pénzt a Playstation legújabb generációjának exkluzív játékaiba. Ebben a percben is olyan ikonikus címek kódsorai gyarapodnak őrült sebességgel, mint a God of War, a The Last of Us és a Sony konzoljának egyik legszórakoztatóbb sorozata, a Yakuza. Tíz olyan címet szedtem össze, amik a jövőben is gondoskodnak majd a kedvenc konzolod megfelelő üzemi hőmérsékletéről.

Detroit: Become Human

Az általam talán a legjobban várt játék idén, amire már nem is kell sokat várni, hiszen május 25-én startol. A Quantic Dreams most sem hazudtolja meg magát, ütős sztori, szerteágazó cselekmény és letaglózó grafika amikre mindenképp számítani lehet. Kérdés mennyit áldoznak be az interakcióból a filmszerű élmény fenntartása érdekében. Ha nem gurulna el annyira a gyógyszerük, mint a Beyond: Two Souls esetében, és a Detroit megmaradna játéknak, idén tavasszal az utóbbi idők legnagyobb játékélményét nyújthatja.

Tervezett megjelenés: 2018 május 25.

Marvel’s Spider-Man

A listán is szereplő legújabb God of War lesz minden valószínűség szerint az idei akciójátékok királya, viszont az alábbi videó tanúsága szerint a rugdalózós rendesen meg fogja szorongatni Kratos jókora golyóit. Nézzétek csak meg az alábbi gameplay videót, ez valami brutális! A filmek, ehhez a fajta Pókember-élménynek a közelében sincsenek.

Days Gone

Az idei év is megkapja a maga nyitott világú zombi henteldéjét. Nekem egyelőre “futottak még” kategória, de ne legyen igazam. A hangulat megvan, a látványra nem lehet panasz, ha megfelelően kibontott sztorit raknak alá, talán labdába rúghat. Feltéve, ha jó messzire elkerüli a The Last of Us második részének megjelenési időpontját.

Ghost of Tsushima

Az InFamous játékokat készítő Sucker Punch fejlesztőit ezúttal Japán vérgőzös múltja ihlette meg. Egy mongol horda lerohanja Tshushima szigetét, ahol az utolsó életben maradt szamuráj végső megoldásként rálép a “szellem útjára”. Atmoszférából nem lesz hiány.

Concrete Genie

A Sony egyik kisebb stúdiója, a PixelOpus dolgozik ezen a érdekesnek ígérkező, akcióval kevert kalandjátékon, amiben a főszereplő kissrác falra festet képei megelevenednek. A kreativitásunkat a kontrollerbe épített mozgásérzékelő segítségével tudjuk majd kiélni, figyeld csak:

Erica

Az interactive movie, mint a kalandjátékok egyik ritka alműfaja, nálam már a ’90-es évek óta érzékeny húrokat penget, így minden ilyen megjelenés felé érdeklődéssel fordulok. Az Erica lenti beharangozója egyelőre még kicsit (nagyon) B-filmes hatást kelt, cserébe a Playlink segítségével többen is bekapcsolódhatnak a játékba, a saját mobiljuk vagy táblagépük segítségével. A hasonló játékmenettel operáló Late Shift mellett okozhat kellemes órákat, csak az árazása legyen megfelelően belőve. Megjelenési dátum még nincs.

Yakuza 6: The Song of Life

A Playstaiton egyik legcoolabb, legjapánabb, legelszálltabb sorozata egy szűk hónap múlva epikus befejezéséhez ér. A Yakuza: Zero és a Yakuza: Kiwami múltba nézős történeti szálai után a The Song of Life bevégezteti a Dojima klán történetét. Újra húzott grafikai engine, őrületes mini-játékok, ütős mellékküldetések és Takeshi Kitano. Must have!

Tervezett megjelenés: 2018 április 17.

God of War:

Az over the top hack n’ slash játékmenet helyett Kratos és istenölő pörölye idén egy kicsit másfajta játékmechanikával tér vissza. Az előzetes gameplay videók alapján a harcrendszer is változásokon ment át, de természetesen maradt iszonyúan brutális és látványos. A játék előrendeléseinek száma már most kasszarobbantást sejtet. Szűk egy hónap múlva a boltokban.

Tervezett megjelenés: 2018 április 20.

The Last of Us: Part II

A Naughty Dog csapata a Playstation legjobb címei közt szereplő Uncharted-széria mellett kezdte el a zombis-túlélő, akció-kalandjáték fejlesztését. Az eredmény egy szinte kultikus rajongás övezte sikerjáték lett, melynek következő része mind grafikájában, mind játékélményben az első rész fölé céloz. Alig várjuk! Tervezett megjelenés, valamikor 2019-ben.

Death Stranding

A legendás Metal Gear játékok nem kevésbé legendás játékdizájnere a sorozat ötödik része után végleg hátrahagyta a szériát, ami világhírűvé tette, és kis pihenő után egy meglehetősen rejtélyes projektbe vetette magát. A Death Stranding szürreális, rémálomszerű világa mögött egyfajta Black Mirror-szerű science fiction sztori lapul, a látványért pedig a Horizon: Zero Dawn alatt is szédületesen teljesítő Decima engine felel. Koyimát ismerve a játék során nem kevés fordulat vár majd ránk, a minőségi színészi munkáért pedig olyan nevek közreműködnek a játékban, mint Norman Reedus és Mads Mikkelsen.

Ha van véleményed, oszd meg velünk, te melyiket várod a legjobban, és miért!

Ez is tetszeni fog...