100%-os a Nyugat+Zombik - Corn & Soda

100%-os a Nyugat+Zombik

A Nyugat+Zombik a többi magyar képregényekhez képest már most nagy sikernek örvend, pedig még el se készült. Röviden az előzményekről egy régebbi cikkemből: „Csepella Olivérnek sikerült egy eredeti ötlettel előrukkolnia. Olivér diplomamunkája egy eszméletlenül jó zombis képregény volt, ami a húszas évek elején, Magyarországon játszódik, a főszereplők pedig a Nyugat folyóirat írói. Az intellektuálisokból álló csapat egyszer csak egy zombi apokalipszis kellős közepén találja magát és amolyan Tarantinos vagánysággal próbálják megvédeni hazájukat az élőhalottaktól.
Az első kötet 32 oldalas, amiből még hat darab van tervben.
A történet főszereplői Ady Endre, Babits Mihály, Kata (a pincérnő), Tóth Árpád, Karinthy Frigyes és Kosztolányi Dezső. Elmondhatatlanul menőnek tűnik a képregény a mintaoldalak alapján.”
Olivér azóta rengeteg rajongót szerzett, előadást tartott a MOME-n, és pénteken (november 7-én) a Műhely kávézó és galériában nyílt kiállítás a képregény tervéből, ami december közepéig tekinthető meg. Ezzel egy időben pénzgyűjtés indult az indiegogón, ami kevesebb, mint 24 óra alatt elérte a 100%-ot, azaz összegyűlt a 12 ezer dollár a képregény elkészüléséhez. Ezzel Csepella Olivér elérte, hogy övé legyen az egyik leggyorsabban beteljesülő kampány. A grafikus a képregény Fb oldalán meg is köszönte a finanszírozók bőkezűségét, persze saját stílusában.Nyugat+Zombik
Támogatni még mindig lehet, most már csak némi türelemre van szükség, hogy elkészüljön az eddigi legelvetemültebb magyar képregény.

Ez is tetszeni fog...