17. kihívás - Susan Hill: A fekete ruhás nő, nyereményjátékkal! - Corn&Soda

18. kihívás – Susan Hill: A fekete ruhás nő, nyereményjátékkal!

Kedves Olvasók! A Bizzarium Magazin május 31-én lesz kétéves, ezért úgy gondoltuk, hogy nyereményjátékot hirdetünk a Corn&Soda nevű társoldalukkal közösen.  Nyereményjátékunkban pedig magát Susan Hill A fekete ruhás nő című könyvét nyerhetitek meg, amely egy vérbeli kísértettörténet. Ajánlót a most következő cikkünkben olvashattok a műről! Csupán annyit kell tennetek, hogy a cikk alján található Rafflecopter dobozban bejelölitek, hogy lájkoltátok a Corn&Soda és Bizzarium nevű oldalakat, és megosztották a cikkünket! Várjuk nevezéseitek június 6-án 12 óráig!

125407467Susan Hill A fekete ruhás nő című könyvével az olvasási kihívás 22. pontját szerettem volna teljesíteni. A művet az “egy könyvet, ami ijesztő” kategóriába illesztettem be, hiszen tényleg hátborzongató kísértettörténet. Rövid kis könyv, amelyet akár egyszerre is el lehet olvasni. Mindenképpen éjszakai olvasmánynak ajánlom egy pislákoló gyertya mellett, amikor éppen senki sincs rajtunk kívül a lakásban!

Hogyha szerettétek a Daniel Radcliffe főszereplésével készült 2012-es The Woman in Blacket, akkor Susan Hill történetében biztosan nem fogtok csalódni. A képek, a leírások és a hangulatkeltés nagyszerű. Az írónőnek akkor jutott eszébe a történet, amikor az angol vidéken éldegélt egyedül, ahol alkonyatkor magasra nyúltak az árnyak. Ezt a hangulatot mindenképpen sikerült visszahoznia a könyvvel is.

A könyv 1983-ban íródott, amely igazi tradicionális gótikus történet. A történet középpontjában egy kísértet áll, amely egy angol kisvárost tart félelemben. A történet főszereplője a fiatal ügyvéd, Arthur Kipps, akit egy megbízás céljából küldenek Crythin Giffordba, hogy dolgozza fel egy elhunyt nő iratait. Arthur szívesen hagyja el Londont egy kis időre, hogy teljesítse a feladatot, ám olyan dolgokkal találkozik az Eel Marsh házban, amely egész életét megváltoztatja.

A legfélelmetesebb a hatalmas házban az, hogy a dagály teljesen elszigeteli a város többi részétől, ezért lehetetlenség elhagyni a nap bizonyos szakaszaiban. Arthur azonban bátran indul neki a kalandnak, még akkor is, hogyha a városban mindenki halálra rémül a ház gondolatától is. Később Arthur maga is szembesül a borzalmakkal a házat körülvevő temetőben. Hamarosan kiderül, hogy a sziget rengeteg félelmetes dolgot rejt magában. Arthurnak is megjelenik a fekete ruhás nő szelleme, amely félelmetes óment hordoz magában.

desolate-road-to-eel-marsh-house

Mindenkinek ajánlom a könyvet, aki egy kis kellemes borzongásra vágyik. Susan Hill igazi mestere a leírásnak. története lassan klasszikusnak számít. Készült belőle film és színdarab is, amelyről egy kis ajánlót a Bizzarium Magazin oldalán olvashattok. Hogyha érdekel titeket is a könyv, akkor a cikk alján található dobozban játszhattok is érte két héten keresztül!

Susan-Hill-A-fekete-ruhas-no

a Rafflecopter giveaway

Ez is tetszeni fog...