17. Olasz Filmfesztivál – MittelCinemaFest - Corn & Soda

17. Olasz Filmfesztivál – MittelCinemaFest

2019. november 6-16. között, immár 17. alkalommal rendezik meg a Olasz Filmfesztivál  – MittelCinemaFestet, mely az elmúlt években az  olasz filmművészet legfontosabb közép-európai fesztiváljává nőtte ki magát.

Idén 14 vadonatúj olasz filmet láthat a hazai közönség eredeti nyelven, magyar felirattal. A MittelCinemaFest a budapesti Olasz Kultúrintézet és az Istituto Luce Cinecittà szervezésében, a Budapest Film Zrt., a Puskin és Tabán Mozi együttműködésével, valamint a Cinenuovo, Mozinet Kft. forgalmazóknak köszönhetően valósult meg.

A Cannes-i Filmfesztivál hivatalos versenyprogramjában is bemutatott Az első áruló a Mozinet forgalmazásában kerül majd a hazai mozikba. Ez az ízig-vérig olasz maffiatörténet a közelmúlt történelmének sötét évtizedeit eleveníti fel. Falcone vizsgálóbíró Tommaso Buscetta tanúvallomásának következtében tudta térdre kényszeríteni a szicíliai maffiát, a Cosa Nostrát. Buscetta kegyetlen bűnözőből vált Olaszország máig megosztó történelmi személyiségévé.

A program többek között olyan filmeket kínál, mint az idei Berlinalén díjat nyert Dafne és a Ragadozók, a több fesztiválon is méltatott Az én lányom, a San Sebastián Nemzetközi Filmfesztiválon díjat nyert Anyaság, vagy Olaszország idei Oscar-nevezettje, Marco Bellocchio legújabb alkotása, Az első áruló. Premier előtt lesz látható a részben hazánkban készült Medvevilág Szicíliában című egész estés rajzfilm, valamint a magyar származású olasz író, Giorgio Pressburger A fehér közök törvénye című regényének filmes adaptációja. Több alkotóval találkozhat is majd a magyar közönség. A filmek egy részét Szegeden és Debrecenben is vetítik majd.

Ez is tetszeni fog...