1848/49 kicsit másképp! - Corn & Soda

1848/49 kicsit másképp!

Nyáry Krisztián legújabb, Fölébredett a föld című kötetében 1848-49 történetét mutatja be korabeli levelek, feljegyzések segítségével. Emellett a napokban társai közreműködésével szórakoztató video-sorozatot is készített, melyben a forradalmi eseményekről kialakult közkeletű tévedéseket teszi helyre szórakoztató módon.

Forrás: Corvina Kiadó

Tudtuk például, hogy Szendrey Júlia 1848. március 14-én éjjel francia mintára készítette el az első magyar kokárdát? Ilyen és ehhez hasonló érdekességek is kiderülnek a videókból.

 

Ha pedig valaki még több érdekességre kíváncsi, az bátran olvassa el Nyáry Krisztián  legújabb könyvét, mely 1848-49-ben született levelek segítségével meséli újra a forradalom és szabadságharc történetét. Az ismert szereplők személyes hangú magánlevelei mellett az utca embereinek üzenetei alulnézetből mutatják be a tankönyvekből ismert történelmi eseményeket és a mindennapok küzdelmeit. Hiszen a 170 évvel ezelőtti emberek mást és másképp tartottak fontosnak, örömeik és fájdalmaik, reményeik és félelmeik emberközelibbé teszik a két esztendő krónikáját. A kötetben szereplő 163 levél mindegyikéhez egy-egy rövid történet is társul a Nyáry Krisztiántól megszokott stílusban.

Forrás: Corvina Kiadó

Ez is tetszeni fog...