19 nap és megérkezik a mozikba A Viszkis - Corn & Soda

19 nap és megérkezik a mozikba A Viszkis

A kilencvenes évek hírhedt-, híres bankrablójáról szóló magyar akciófilm, A Viszkis (2017) első, még augusztus folyamán debütált előzetese hatalmas népszerűségre tett szert. A trailert azóta több százezren tekinteték meg; nem is csoda ez lesz kétségtelenül a harmadik negyedév legnagyobb – hazai gyártású – durranása.

Forrás: InterCom

A november 23-án esedékes premierig pedig már, mint a címből is kiderült kevesebb mint három hét van hátra. Azonban a legvérmesebb rajongókat addig sem hagyják egyedül a film készítői, ugyanis egyre másra bukkanak elő a werk-videók, kulisszák mögötti fotók és most itt van még egy, immár véglgesnek mondható előzetes, amelyben sokkal jobban kidomborodik a film valódi jellege. A Viszkis legújabb előzetese ugyanis tele van akcióval, romantikával, és az elmaradhatatlan macska-egér üldözéssel.

A Kontrollt (2003) is jegyző Antal Nimród rendező saját, a valóságot és a fikciót ötvöző forgatókönyvéből vitte vászonra Ambrus Attila történetét, aki félárván felnőve, zűrös kamaszkort és javítóintézeti éveket hagyva maga mögött, kalandos körülmények között szökött Erdélyből Magyarországra a rendszerváltás hajnalán. De itt az új élete nehezebbnek bizonyult, mint a régi, egészen addig, amíg rá nem jött, hogy a 90-es évek Magyarországán a bankrablás bizony igen jövedelmező megélhetési forma. Nem lett volna persze ilyen “sikeres” ha nem annyira vakmerő, gyors és közben mégis alapos.

Forrás: InterCom

„Az első perctől kezdve az volt a cél, hogy olyan szórakoztató, pörgős, akciódús filmet készítsünk, ami a lehető legszélesebb közönségnek szól, azaz azoknak is, akik tudják ki volt és mit tett Ambrus Attila, illetve azoknak is, akik most, ebből a filmből fogják őt, és tetteit megismerni.” – mondta Antal Nimród.  A Viszkis főszereplője az első filmes Szalay Bence, Ambrus barátnőjét a Komoly dolgokból (2010) és az Aglaja (2012) című filmből is ismerős Móga Piroska alakítja. A törvény emberét, az Ambrus Attila után nyomozó rendőrt a rutinos Schneider Zoltán formálja meg.

 

Ez is tetszeni fog...