2015 legjobb sorozatai voltak - Corn & Soda

2015 legjobb sorozatai voltak

top-10-tv-series-2015

Az év végén és év elején szokás listákat készíteni az elmúlt időszakról. Ezúttal a tavalyi év legjobb sorozatait vesszük számon, legyenek azok visszatérők vagy újoncok. Először a szerkesztőink személyes listáit találjátok, majd a végén egy összegzést azon listák alapján, amiből kiderül, hogy 2015-ben a Corn & Soda szerint melyik 10 sorozat volt a legjobb.

Erunder:

Kemény egy év volt, sok új tartalomgyártó tűnt fel, akik olyat csapta oda a szakma nagy öregjeinek, hogy azok még mindig nem tértek magukhoz.

10. Scream:

A tavaly elhunyt Wes Craven klasszikusából készült sorozat hű volt az eredetihez, mind humorban, mind horrorban. Tini cucc, de fogyasztható, egészen annyira, hogy még a top 10-be is bejutott.

9. Jessica Jones:

A Marvel univerzum ezzel a sorozattal volt képes megmutatni, hogy egy erőszakosabb, keményebb része is létezik annak a világnak, nem csak az a gyerekbarát verzió, amit a mozikban láthatunk. Mindezt ráadásul olyan színészek alakításaiban, mint Krysten Ritter, David Tennant, és Carrie-Anne Moss. Az pedig, hogy a Netflixnek köszönhetjük azt mutatja, hogy a bevezetőben írt szövegem mennyire igaz.

8. Black Sails:

A Kincses sziget tévés, felnőtt verziója, tele vérrel és csöccsel, ahogyan azt a Starz csatornától már megszokhattuk. Igaz ő visszatérő, nem pedig újonc, mint a lista 10. helyén szereplő, de kimaradhatatlan.

7. Banshee:

Ha már erőszak, akkor a Banshee sem maradhat ki. Régóta hiányzott már a tévéből egy igazi kemény akciósorozat. 2013 óta évenként kapunk is 10 odaverős epizódit. Idén sem lesz ez másképp.

6. The Man in the High Castle:

Az új sorozatok közül, talán az egyik legerősebbet az amazon hozta, Philip K. Dick regényadaptációjával. A náci Amerikában játszódó dráma eseményeitől és hangulatától az ember hajlamos letargiába süllyedni, mert annyira magával ragad.

5. Fargo:

A Coen testvérek igaznak mondott, de egyáltalán nem valós filmjéből olyan sorozatot készítettek, ami méltó elődjéhez. Pláne ha hozzátesszük, hogy 2015 legnagyobb tévés trollkodását, ők vitték véghez. Amennyiben szeretnéd tudni, hogy mi is volt az, és nem bánod a spoilereket, EZT a videót nézd végig.

4. How to Get Away with Murder:

Egyszerre több idősíkon játszódó, mindenki mindenkit átverős, csavaros krimi. Kell ennél több magyarázat arra, hogy miért szerepel itt?

3. Mr Robot:

A hackerek világát végre reálisan bemutató sorozatot senkinek sem szabad kihagynia!

2. The Walking Dead:

Társa a Fear The Walking Dead nem véletlenül nem került fel a listára, igaz az eredetit sem sokan szeretik zombis sorozatnak, de végre el kell könyvelnünk, hogy ez nem is az, hanem egy rendkívül erős dráma, annak pedig a tavalyi év egyik legjobbja.

1. Game of Thrones:

Mi más? Amióta az HBO Martin regényét képernyőre vitte, minden évben, minden listán az első helyre kerül.

A fent említetteken kívül említésre méltók még, és talán egy 20-as listába beférnének: Arrow, The Flash, Bates Motel, Gotham, Homeland, Salem, Vikings, The 100, The Americans, American Horror Story,

Eszter:

Kezdjük azzal, hogy igazán őszinte leszek. A 2015-ös évben egyetlen sorozatot néztem, ám erről a legnagyobb komolysággal állíthatom, hogy rendkívüli, szóval az én listámon akkor is ez lenne az év első számú sorozata, ha lenne néhány vetélytársa.

1. Hannibal

Korábban a Dr. Hannibal Lecter nevet csak és kizárólag Anthony Hopkins vérfagyasztó tekintetét felidézve tudtam csak értelmezni, most azonban majdhogynem erőt kell vennem magamon, hogy ne Mads Mikkelsent képzeljem magam elé, amint elegánsan szájához emeli a villát. Ez természetesen nem véletlen, hiszen a 2013. óta futó Hannibal történetvezetése, képi világa, abszurditása, s a benne megjelenő színészi játék egy pillanat alatt elvarázsolt, annak ellenére, hogy az epizodikus felépítés miatt néhány rész kissé gyengébbre sikerült.

Mads Mikkelsen játéka mindvégig épp olyan lenyűgöző, mint Gillian Andersoné, akit mostantól igencsak nehéz lesz Scully ügynökként elképzelni. A véleményem tehát egyértelmű, az év nyertes sorozata a Hannibal, ami a 3. évadban egyenesen Európába hozza a legmerészebb rémálmainkat is felülmúló lakomákat.

OctoberAir:
Ezt a listát egyáltalán nem volt könnyű összeállítanom. Általában csak olyan sorozatokat nézek, amelyek automatikusan és sokszor egyformán a kedvenceimmé is válnak, ennek ellenére mégis megpróbálkoztam sorrendbe tenni őket!

10. Awkward
Az Awkward épphogy felkapaszkodott a listámra. Örülök, hogy ez az utolsó évad, hiszen Matty és Jenna szenvedése tovább már tűrhetetlen méreteket öltene. A szép emlékek és a jó pillanatok miatt mégis ide került.

9. Fear the Walking Dead
Vegyes érzéseim voltak ezzel a sorozattal kapcsolatban. Szerintem az első évad semmiképpen sem érhetett fel az eredeti sorozathoz, a karakterek egészen felejthetőek voltak, de még úgy érzem, hogy lehet benne potenciál, ezért raktam a nyolcadik helyre.

8. New Girl
A New Girlnek ugyan csak most kezdődött a legújabb évada, de évek óta a szívembe zárta magát. Sokszor lesöpörte nálam a How I Met Your Mothert is. Remélem, hogy további kellemes perceket fog nyújtani ebben az évben is.

7. American Horror Story
Az új évad sokkal jobb lett, mint az előző. A cirkusz számomra a mélypontot jelentette, de a borzongató hotel tele van csavarokkal és végig odaszögezi az embert a képernyők elé.

6. Supernatural
Tudom, hogy már nagyon sokan unják a Supernaturalt, de én még mindig szeretem. Ráadásul ez az évad szerintem eddig nagyon pörgős, Lucifer visszatérésével igencsak jól sikerült. Sam és Dean karakterét pedig lehetetlen megunni.

5. Game of Thrones
Persze, hogy felkerült a listámra a Game of Thrones is. A könyveket eddig még nem olvastam, ezért végighallgathattam a könyvrajongó barátom csapongásit ennél az évadnál. A brutális évadzárót még mindig próbálom feldolgozni.

4. The Walking Dead
A The Walking Dead is tartja a színvonalat. Elgondolkodtató részek, megdöbbentő szálak, jó karakterekkel. Továbbra is nagyon szeretem.

3. Fargo
Az idei Fargo is szuper lett, bár bevallom, hogy még csak az ötödik résznél járok, de úgy érzem, hogy ez az évad is fel fog kapaszkodni az elsőhöz.

2. The Affair
Az Affair idei új kedvencem, mindenek ajánlom. Pont olyan, mint amilyennek egy jó drámasorozatnak lennie kell. Körülbelül két hét ledaráltam az eddig létező évadokat, úgyhogy most tűkön ülök a folytatás miatt.

1. Orange Is the New Black
Idei nagy kedvenc. A börtönös sorozat igazi humorral és komoly szálakkal teljesen meghódította a szívünket, ezért tettem az első helyre.

Chino:

Kimondottan nehéz volt ezt a listát összeállítani, annál is inkább, mivel több sorozatból csak néhány epizódot láttam. Ugyanakkor úgy érzem ennyiből is van elég rálátásom, ahhoz, hogy véleményezni tudjam. Az újoncok szerintem kifejezetten jól debütáltak, ellenben ami kicsit szúrja a szemem, hogy kevés volt az igazán jó komédia.

10. Arrow

A DC zöld íjászának története már a 3. évadban is elég csapongó volt, amit az új szezon sem tudott maradéktalanul maga mögött hagyni, ugyanakkor még mindig komoly potenciál van a sorozatban.

9. Twelve Monkeys

Nem a legütősebb adaptáció, és az időzítés sem volt szerencsés, hiszen a Helix 2. évadával párban érkezett. A mozi (Twelve monkeys, 1995) sikere ellenére a nagy durranás elmaradt, bár a sztori inkább egyöntetű véleményekkel egyetértve az eredeti novellára hajaz, de ezt a vírusfertőzéses-időutazós vonalat nagyon jól tálalja.

8. Sleepy Hollow

A Fej nélküli lovas modern környezetbe való átültetését a második évad után ugyan majdnem kaszálták, de szerencsére a Fox kitartott mellette. A történelmi szál megmaradt, de új szereplőkkel és feladva a szigorú high-concept funkciót, s inkább procedurális sorozatként futva sokkal jobban áthatja a fantázia és a misztikum.

7. Jessica Jones

Jones, nem egy jófiú(lány) hiába rendelkezik különleges képességekkel, valójában egy problémás, alkoholgondokkal küzdő ember, emberi igényekkel. Egyelőre kicsit prequest szaga van, de várom a folytatást, már ha egyáltalán lesz.

6. Black Sails

Kaland, kalózok, intrika 16-os karikába öntve még mindig működik. A történet ugyan a kezdetektől nem vág földhöz, de a látvány és az atmoszféra továbbra is biztosítja a helyét a listán.

5. Fear The Walking Dead

Bevallom, kicsit fullasztó lett már számomra a The Walking Dead, de a stílus és téma még mindig tetszik. A Fear The Walking Dead kevésbé tömény, több drámai elem van benne ami nagyon jól működik. Igaz néhol elég hézagos, de „elődjével” szemben számomra a társadalmi kohézió változása, ami a leginkább üdítő.

4. Bates Motel

A Psycho sosem tartozott a gyengéim közé, de ennek az előzménytörténetnek adtam egy esélyt, amit nem is bántam meg. Szórakoztatóbb, fogyaszthatóbb, mint a hasonszőrű Hannibal, és inkább thrillerként, mint horrorként jellemezhető.

3. Wayward Pines

A társait egy világtól elszeparált városkában kereső titkosügynök története az új Twin Peaksként lett beharangozva. A misztikus hangulathoz és izgalmas sztorihoz parádés szereposztást hoztak össze. Matt Dillon és Carla Gugino mellett Juliette Lewis, illetve Shannyn Sossamon játéka is hozzátesz ahhoz, hogy az év egyik legjobb debütsorozata legyen.

2. Better Call Saul

Ismét egy új eredettörténet, mely ezúttal a Braking Bad előzményeit hivatott bemutatni. Habár csak egy évad pörgött le, így kicsit korai még érdemben nyilatkozni, de számomra ez a darab a 2015-ös év legjobb újonca.

1. Game of Thrones

Mi más lenne a befutó?! Elég közhelyes szinte minden listán a top 3-ba tenni, de ez az a sorozat, ami önmagáért beszél.

Ami még a fentieken kívül az általam többé kevésbé követett belefér kategória: Gotham, Supernatural, Constantine, Hannibal, The Walking Dead. Nagyobb kockázattal: Vikings, The Flash, How to Get Away with Murder, Fargo.

BB:

Én tavaly inkább a sorozat újranézős évemet éltem, meg olyan ezerévados sorozatokba kezdtem bele, mint a Dr Who, de így is nehéz volt csak tíz sorozatot kiválasztanom, elvégre a sorozatok reneszánszát éljük.

10. Ripper Street

A viktoriánus Londonban játszódó BBC-s minisorozat ennél hűebb formában be se mutathatná a kort, a maga mocskos, gyomorforgató valójában, rengeteg cliffhangerrel, nem várt fordulattal és vagánysággal.

9. Jessica Jones

Mint igazi comic geek, nagyon vártam a kevésbé népszerű képregényhősről szóló sorozatot, bár nálam két másik Marveles sorozat is megelőzi a sötétebb hangvételűre sikerült Jessica sorozatot.

8. iZombie

Ahhoz képest, hogy nagyon nehezen kezdtem hozzá, pláne, hogy az egyik ismerősöm jól lehúzta, az első rész után magába szippantott a sorozat. A CSI és egy zombis film rózsaszín masnis kislánya, és a főszereplőnek külön pirospont jár, hogy minden epizódban másik személyiséget kell eljátszania.

7. American Horror Story: Hotel

A Freak Show után már semmi jót nem vártam, szerencsére az AHS feléledt hamvaiból, és bár a széthasznált vámpírtémát dolgozza fel, teljesen sajátos stílusban, és még azt is elérte, hogy megkedveljem Lady Gagát.

6. Downton Abbey

Most elmorzsolok egy könnyet, mert ez volt a sorozat utolsó évada, és aki csak fele annyira van odáig a korszakért és a brit akcentusért, mint én, az tegyen ugyanígy.

5. Gotham

Bár megint ellaposodni látom a sorozatot, azok a részek, amikor ellepték az utcán a bűnözők egy csapatot alkotva, és a főgonosz lett a polgármester, mesterire sikerültek.

4.Sherlock

Miután jól kiéheztettek minden rajongót a sorozatok történelmének egyik leggonoszabb cliffhangerével, avisszatérés után volt képük nem elmagyarázni, hogy nem halt meg Sherlock, még szegény Watsonnak sem. De ezért szeretjük a mini sorozatot.

3. Vikings

Az én listámról lemarad a Trónok harca, számomra kicsit vontatottá vált, ami nem mondható el a Vikingekről, bár nekik is megvolt a maguk nyugodtabb időszaka, valahogy ez a világ tavaly jobban megragadott, arról nem is beszélve, hogy Travis Fimmel.

2. Agent Carter

A legkedvencebb korszakom, remek színészgárda, és egy erős női karakter a főszerepben. Nem hiszem, hogy van még egy olyan szuperhős mellett álló nő, aki megérne egy saját sorozatot, de Peggy Carter igen.

1.Daredevil

Mindig is Matt Murdock volt a kedvenc Marvel szuperhősöm, így nagy volt az izgalom, amikor kiderült, hogy sorozatot csinálnak belőle. Kicsit aggódtam, hogy Charlie Cox lesz a főszereplő, valamiért nem tudtam elképzelni a szerepben, de mintha rá írták volna a karaktert. Sokkal sötétebb és baljósabb, mint az átlagos Marvel sorozatok, nagyon aprólékosan kidolgozott főgonosszal. Az első évad inkább csak amolyan bevezető volt, alig várom a folytatást, és remélem, a Clare-t játszó Rosario Dawson is visszatér még.

Futottak még kategória: Hannibal, Game of Thrones, Orange is the New Black, Fargo, Flash, Arrow, Scream Queens, Broad City, Dr Who, Penny Dreadful, Salem.

Ana.M.:

Az utóbbi évek elkezdték termelni a hype sorozatokat, erről nem lehet vitatkozni, és mindenki ízlése szerint válogathat belőlük. Az összes csatorna a minőségre esküszik, ami nagyon jó hír, és mostmár gyakorlatilag mindent elérünk, amit akarunk. A fiatalok nagy része már tévét sem néz, inkább streamel, vagy egyéb, kinek mi. Íme az én top 10 listám, természetesen a teljesség igénye nélkül.

10. Mom

A 2013-ban indult vígjátéksorozat Anna Faris és Allison Janney főszereplésével igazi gyöngyszem. Pont elég humor és komolyság van benne, persze túl nagy durranásra ne számítsatok, de igenis megállja a helyét a többi hasonló produkció között.

9. Downton Abbey

A sorozat utolsó epizódja decemberben került adásba, és szerintem nem tévedek, ha azt mondom, hogy akik nézték, biztosan végig követték a részeket. Nagyon érdekes és egyedi sorozat volt, tele drámával és csodálatos díszletekkel. Kár, hogy vége van, bár kicsit megingott a hitem, mikor a kutyát kiírták a sorozatból.

8. Halt and Catch Fire

Na, erre mondom, hogy borzasztó érdekes még akkor is, ha egyébként teljesen laikus vagyok. A sorozat a 80-as években játszódik, amikor a techológia rohamtempójú fejlődésbe kezdett. Néhány mérnöknek sikerült felkapni a fonalat, és megpróbáltak bankot robbantani. A Lee Pace főszereplésével készült mondhatni IT dráma megérdemli a listámon a nyolcadik helyet, mert nem tudok róla leszakadni.

7. Suits

Ez is olyan sorozat, amit a legelső epizód óta folyamatosan nézek, és rajongásom nem tud alábbhagyni. Egyébként is szeretem a témát, de itt valahogy sikerült egy egészen új megközelítésbe helyezniük. Egy ügyvédi iroda mindennapjai, a mindenható Harvey Specterrel (Gabriel Macht) a középpontban. Minden percet megér.

6. The Flash

Ennél a pontnál kezdődik el a mókuskerék, mert sajnos csak a menő hype sorozatokat fogom sorolni. Igen, én is imádom őket, és nem tudok leállni velük. A The Flash volt szerintem az első ilyen jellegű sorozat, amit megszerettem, innentől a többi már adta magát.

5. Arrow

Ha már Flash, az Arrow miért maradna ki? Az első évad első fele mondjuk nagyon untatott, de aztán belelendültek a sztoriba, következett pár izgi crossover és végem volt, maradtam. Alig várom a következő részt.

4. The Vampire Diaries

Erre mondjuk, hogy guilty pleasure. Imádom a vámpíros és vérfarkasos cuccokat, olyan vagyok, mint egy junkie. A Vampire Diaries ezért került a negyedik helyre, remélem még jópár évig boldogítani fognak vele.

3. Teen Wolf

Az előzőhöz hasonlóan nem tudok ellenállni neki, pedig ráadásul tinikről szól és egy gimiben játszódik. Persze vér van bőven, és aki azt gondolja, hogy gagyi és nem éri meg, mert biztos unalmas a történet, az óriásit téved. Évadról évadra izgalmasabb és erőszakosabb, nem kímélnek senkit, szívből ajánlom mindenkinek, aki szereti a témát.

2. The Originals

Vonakodva ültem neki a pilotnak – bár mivel a The Originals backdoor pilotja a The Vampire Diaries egyik epizódja volt, nem volt más választásom -, de óriásit tévedtem. Pontosan ugyanannyira izgalmas és eseménydús, mint a TVD, kevesebb szerelmi szállal, ami felüdülés. Nem mintha a TVD csak erről szólna, mert kb mindenki meghal, aki megtalálja a nagy őt.

1. You’re the Worst

Ez az a sorozat, amire teljesen véletlenül akadtam rá. Kíváncsiságból megnéztem a pilotot, mikor a kezem ügyébe került, és mondhatom, a legjobb “romcom”, amit valaha néztem. Azért tettem a műfajt idézőjelbe, mert megközelítőleg sem vicces vagy romantikus, mégis az. Két olyan ember kapcsolatáról szól, akik nem képesek kapcsolatokat kialakítani, mert mindketten sérültek. Jimmy (Chris Geere) nem tud magával mit kezdeni az életben, kizárólag csak a pikírt megjegyzésekhez ért, persze sokkal több van a dolog mögött, Gretchen (Aya Cash) pedig Jimmy jobbik fele, csak súlyosan depressziós, amit a második évadban egyébként előtérbe is helyeznek, amitől az egész átmegy egy borzalmasan őszinte drámába. Őszintén ajánlom mindenkinek a sorozatot.

NBence:

10. Vikingek (Vikings)

A kezdeti két évad vadsága, relatív történeti hűsége és koherens felépítettsége fakulni látszott 2015-ben. A 3. évad feléig még rendben is volnánk, ám a sajnos a készítőket magával ragadta a hév, és egyre nagyobb butaságok kerültek a szériába.

9. Nagypályások (Ballers)

Meglepően igényes és jól összerakott darab a tengerentúli profi futball világáról; annak pedig, aki érdeklődik a téma iránt, valódi csemege. További öröm, hogy a magyar felirat is végre autentikus, hiszen amerikai futballal foglalkozó fordítók munkája.

8.  Fargo

Egy kultikus film kiváló feldolgozása, egyedi hangulattal és remek színészi alakításokkal érkezett az első évad, tavaly pedig egy nem sokkal gyengébb második szezont láthattunk.

7. Foglalkozásuk: amerikai (The Americans)

A kissé béna magyar cím senkit ne tévesszen meg, egy igen jól felépített, évadról-évadra fejlődő hidegháborús kémtörténettel van dolgunk, kiváló színészek előadásában.

6. Narcos

Listán egy itthon még viszonylag ismeretlen életrajzi dráma, a kolumbiai drogbáró Pablo Escobarról. Kiváló kor- és kórkép Latin-Amerikáról; annak társadalmáról, és a drogkérdésről. Releváns és feszültségekkel teli munka.

5. Kártyavár (House of Cards)

A Netflix kétszeres Golden Globe díjas zászlóshajója tavaly is hozta mindazt, amit a rajongók imádnak a sorozatban.  Az elnök emberei újratöltve, egy őrületesen jó Kevin Spacey-vel.

4. Az Ember a fellegvárban (The Man in the High Castle)

2015 nagy debütálása egyértelműen ezé a sorozaté. A sztori és a szereplők a regényhez képest jócskán módosultak, de a hangulat és a történet összetettsége maradt. Elképesztő vízió az alternatív történelem műfaját megteremtő klasszikusról.

3. Homeland

Az ötszörös Golden Globe-díjas sorozat, a kissé gyengébbre sikeredett 4. évad után végre robbantott. Realisztikus ábrázolásmód, körömrágós izgalmak, klasszikus kémtörténetes intrikák és hihetetlen éleslátás, illetve megrázó aktualitás jellemezte az egész évadot.

2. Trónok harca (Game of Thrones)

A regénytől egyértelműen elkanyarodtunk az új évadra; ennek okait persze ne firtassuk a lelki békénk érdekében. A szokásos cliffhangerek, vér, ármánykodás és kedvenceiket sirató nézők jellemezték ezt az évadot is, mestermunka.

1. A törvény nevében (True Detective)

Az első évad minden várakozást túlszárnyalva 2014 igazi kedvence lett. A nyitó széria Matthew McConaughey-vel és Woody Harrelsonnal, valamint vérfagyasztó atmoszférája olyan örökséget hagyományozott a második évadra, amelyre nagyon nehéz volt rálicitálni. A készítők ezért más utat választottak, megpróbálták átmenteni az egyedi hangulatot és vizuális eszköztárat a folytatáshoz, de mindezt úgy, hogy mellé új szereplőket, illetve helyszínt választottak. Sokan fanyalogtak emiatt, de a Colin Farrell, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Vince Vaughn kvartett, ha nem is egyenletes teljesítményt nyújtva, de bőven kárpótolt minket Rust és Marty hiányáért. A realisztikus-naturális ábrázolásmód, a masszív, igéző képi világ, valamint a meglepetésekkel tűzdelt történetvezetés a csúcsra repítette a szériát, és akkor még nem esett szó arról a bizonyos rajtaütéses jelenetről, amelyhez foghatót csak olyan filmtörténeti klasszikusokban lát az ember, mint a Szemtől szemben (Heat, 1995).

Még belefér: The Last Ship, 12 majom (12 Monkeys), Hannibal, The Walking Dead, Mr. Robot

+1

The-Expanse-on-Syfy

2016 nagy reménysége: The Expanse – ugyan éppen hogy belefért az idei évbe 4 epizóddal, de eddig igencsak ígéretesnek tűnik a széria. A listára befejezett évad híján nem fért fel, de eddig minden adott, hogy egy igazi kult szériává nője ki magát a folytatásban. Az első évad a hasonló néven (magyar keresztségben Térség) futó sci-fi regénysorozat első kötetét dolgozza fel. Mivel a (James S. A. Corey író álnév alatt publikáló) Daniel Abraham és Ty Franck szerzőpáros űroperája magyarul is megjelent már (A leviatán ébredése), így addig sem kell tétlenkednünk, ameddig várjuk az új részeket.

Összegzés:

A Corn & soda csapata szerint a fenti listák alapján 2015 10 legjobb sorozata a következők voltak:

10: Megosztott hely: A törvény nevében (True Detective), Daredevil, You’re the Worst

9: Azonos pontszám: Jessica Jones

8: Azonos pontszám: American Horror Story

7: Arrow

6: Orange Is the New Black

5: Vikingek (Vikings)

4: Az ember a Fellegvárban (The Man in the High Castle)

3: The Walking Dead

2: Fargo

1: Trónok harca (Game of Thrones)

A True Detective még a borzalmas második évadával is beküzdötte magát a lista végére, igaz két másik sorozattal osztozik rajta. A legjobb újonc tavaly jól láthatóan Az ember a fellegvárban volt. A dobogósok között meg az egyetlen meglepetés, hogy Fargo bűnözői maguk mögé szorították a zombikat.

Ez is tetszeni fog...