Tóth Auguszta megénekli szenvedélyeit - Érzések lemezbemutató koncert - Corn&Soda

Tóth Auguszta megénekli új szenvedélyét – Érzések lemezbemutató koncert

Tóth Auguszta színésznő elkészítette első, önálló zenei albumát Érzések címmel. A lemez hanganyagát 2017. október 18-án, a Nemzeti Színház Gobbi Hilda Színpadán mutatja be először a nagyközönség előtt. A dalok szövegeit Auguszta írta, de az alkotási folyamatban közreműködött még Pintér Tibor gitárművész, zeneszerző, Lerch István zeneszerző és Révész Richárd zongoraművész, zeneszerző, Dékány Endre művészeti tanácsadó és egy duett erejéig Szolnoki Péter is.

Tóth Auguszta megénekli új szenvedélyét - Érzések lemezbemutató koncert

Fotó: Juhász Attila

Tóth Auguszta 1967-ben Szekszárdon született. 1991-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, azóta jó pár színházban dolgozott, jelenleg a Nemzeti Színház tagja. A színházi szerepeken kívül számtalan filmben, játékfilmben és sorozatban játszott, ezek közül a legismertebb és legnépszerűbb Kisváros c. sorozat állandó szereplője volt. Rendszeresen szinkronizál is, kölcsönözte már hangját Carrie Fishernek, Jennifer Lopeznek, Katrin Cartlidge-nek, és nem utolsó sorban a JAG-Becsületbeli ügyek c. sorozatból Catherine Bellnek is. Munkáját 2012-ben Jászai Mari-díjjal ismerték el.

Most azonban a művésznő egy régi vágya teljesül; a lemezzel egy teljesen új oldaláról mutatkozik be a közönségnek. Nemcsak énekesnői oldalát mutatja meg, hanem dalszövegein keresztül az érzéseit, gondolatait is megismerhetjük. Kihívás volt számára a szövegírás, eddig még soha nem próbálkozott ezzel, ám a kezdeti nehézségek után sorra születtek a dalok. Az albumon spontán érzésekről énekel, megjelenik például a soha el nem múló szerelem, a szeretet, a szomorúság, valaki elvesztésének fájdalma, ám olykor egy pici fekete humort is belecsempész a komolyabb témákba.

Az október 18-i lemezbemutató koncertjén egy ötfős zenekar kíséretében hallhatjuk dalait, melyekben felcsendülnek a rock, a blues, de a bossa nova dallamai is.

Jegyek kaphatók: https://www.jegymester.hu/hun/Event/62001111/Toth-Auguszta—Erzesek

Ez is tetszeni fog...