27. kihívás - Lost Lake (Sarah Addison Allen) - Corn & Soda

27. kihívás – Lost Lake (Sarah Addison Allen)

A huszonhetedik hét könyves kihívásos darabjának Sarah Addison Allen Lost Lake című könyvét választottam, hiszen ki is illeszkedett volna jobban az egy varázslatos könyvet kategóriába, mint Addison Allen? A Lost Lake hangulatában illeszkedik az írónő régi darabjaihoz (A csodálatos Waverley-kert, A barackfa titka). A Lost Lake a második könyv volt, amit az írónőtől olvastam, sajnos ez még nem jelenet meg magyarul. Ennek ellenére mindenképpen szeretnék egy cikket szentelni ennek a könyvnek is, amely igazi nyári darab és a varázslatos dolgok kedvelőinek kedvencévé válhat.

A történet Georgia államban játszódik, amely otthont ad a Lost Lake elnevezésű üdülőhelynek, ahol Kate egy csodálatos nyarat töltött gyermekkorában. Kate éppen ezért dönt úgy, hogy nyolcéves lányát is elhozza erre a helyre és megosztja vele az élményt, hiszen az utóbbi időben elég sok problémájuk volt. Kate nemrégiben megözvegyült, ezért egy egész évet gyászába süppedve töltött.

lo-lk

Kate azért választotta Lost Lake-et, mert gyermekkorának legcsodásabb nyarát töltötte itt, és majdnem megcsókolta a helyszínen egy Wes nevű fiú is. Úgy gondolta, hogy ez az a hely, ahol az álmok valóra válnak. Azonban a helyszínen sok minden megváltozott, hiszen a tulajdonos, Eby el szeretné adni a helyet, és tovább szeretne állni. Úgy fest, hogy Lost Lake varázslata hirtelen elillant. Ennek ellenére Kate kislánya, Devin mégis felfedezi a rég elfeledett varázslatot, és Kate is újra találkozik régi szerelmével, Wesszel. De vajon mit tudnak tenni annak érdekében, hogy újra felélesszék a szunnyadó helyet?

A Lost Lake igazi kellemes, nyári olvasmány. Az írónő szép képeket használ, szemléletes ír. Azoknak ajánlom a könyvet, akik szeretik az emberi sorsokat és a kedves történeteket. Addison Allen írásaiban sokszor kapunk kemény tragédiákat, ám az illatos, szemléletes képek valahogy begyógyítják a fájó sebeket.

Annak semmiképpen sem ajánlom, akik szeretik az izgalmaktól lüktető történeteket, de aki szeretne egy pár napra mélyen elmerülni egy varázslatos, kedves világban az mindenképpen szeretni fogja a Lost Lake-et, és az írónő más könyveit is. Magyarul Addison Allen könyvei a Könyvmolyképző kiadónál jelennek meg, ahol újabb könyvek is lefordításra kerülnek majd.

LOST-LAKE

Ez is tetszeni fog...