5 jel, hogy a Gotham a múltban játszódik - Corn & Soda

5 jel, hogy a Gotham a múltban játszódik

Forrás: ecumenicalnews.com

A tévében jelenleg nagy népszerűségnek örvendő szuperhősös sorozatok között helyet foglal egy furcsa figura is, amit nem igazán lehet hova tenni. Ez nem más, mint a Gotham, de most olyan infót kaptok róla, amitől elszáll az agyatok.

A sorozat most pici szünetet tart és majd csak április 24-én tér vissza, de ne feledkezzünk el róla, és beszéljünk egy kicsit arról, hogy miért is olyan a Gotham, amilyen. Azon már túltettük magunkat, hogy ez egy Batman-es sorozat Batman nélkül, mert az íróinak sikerült olyan karakterekkel és történetszálakkal megörvendeztetnie minket, amiknek hála szemet hunytunk efelett a tény  felett. Mégis ott van még az a fura noir-os hangulat. Mint, arra az alábbi sorokból is fény derül majd, nem is véletlen ez a stílus, ugyanis több, mint valószínű, hogy nem hova, hanem mikor kell raknunk a sorozatot, mert ez ugyanabban az univerzumban játszódik, mint a Supergirl, csak pár évtizeddel korábban. Nézzük hát a bizonyítékokat.

  1. A karakterek kora:

Először jöjjön a nyilvánvaló, természetesen a már említett hangulaton kívül. Bruce, a Macskanő még gyerek, tinédzserek, Gordon nyomozó szintén fiatal. Méregcsókot valószínűleg a vegyszerek tovább tartják majd fiatalnak, mint a többieket, így őt nem kell számolni, de Bruce inasa Alfred sem olyan öreg, mint ahogyan több korábbi Batman történetben azt láthattuk.

2. A telefonok:

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Olyan apró utalásokat találhatunk arra, hogy jóval a múltban járunk, mint például a telefonok. A vezetékes telefonok sűrű használata mellett csak régi típusú mobilok láthatóak a sorozatban és még utcai telefon is létezik, ami ugye modern jelen korunkból már rég kiveszett.

3. Még több elavult technológia:

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A rendőrség, ahogyan azt többször is láthattuk korábban, még papír alapú iktatással dolgozik. Egy árva számítógép sincs a rendőrösön. Laptopról és tabletről még álmodni sem mernek. Igaz a második évadban volt egy rész amikor Bruce laposképernyős samsung monitorok előtt kutatott, de ez inkább anakronisztikus baki volt, ami valószínűleg pénzt hozott a csatornának.

4. Az autók:

A rendőrségi autóktól kezdve az összes kocsiig amit láthatunk azt sugallja, hogy időben közelebb vagyunk a 70-es évekhez, mint a jelen korunkhoz.

5. Supergirl:

A Supergirl második évadának első részében pár járókelő, akik épp megúsztak egy baleset megemlítik, hogy visszaköltöznek Gothambe, ami ugye azt jelenti, hogy abban a világban Gotham létezik, és így a két sorozat összehasonlítható, a különbségek pedig rendkívül szembeötlőek.

Hogy mit is jelent mindez?

Nem mást, minthogy a Gotham is becsatlakozhat majd egyszer a Flass-Arrow-TheLegendsofTomorrow-Supergirl crossover világba. Nem lehetetlen, hiszen Barry már többször is utazott világok között és az időben is, Cisco maga is képes kapukat nyitni, a The Legends of Tomorrow karakterei pedig úgy utazgatnak az időben, mintha az lenne a világ legtermészetesebb dolga. Kíváncsian várjuk mit fog szólni Bullock nyomozó az űrlényekhez és az emberfeletti erőkkel rendelkező Metahuman-okhoz.

Ez is tetszeni fog...