A „B” kategória megtestesülése a 22 mérföld (Mile 22, 2018) - kritika - Corn & Soda

A „B” kategória megtestesülése a 22 mérföld (Mile 22, 2018) – kritika

22 mérföld. Ilyen cím után mindenki tudja mi vár rá. Kapcsold ki az agyad, mert most esztelen vérengzés jön. Ennél többet ne várj!

Az olyan akciófilmek, amik címében a hősök előtt álló nehéz út mértéke áll, sosem kecsegtet jóval. Bruce Willis is megszívta 16 utcával, és Wahlbergnek is beletört a bicskája 22 mérföldbe. Az ilyen filmekre szokás azt mondani, hogy rendes iparos munkák.

Ék egyszerű karakterek, olyan egyenes történet, amiben a nézőt véletlenül sem éri meglepetés, de cserébe egy hektó vér ömlik ránk a képernyőről és annyi golyót lőnek ki, amitől egy sokat látott fegyverkereskedő is erekciót kap.

Miért nem gyanús az senkinek, hogy egy ázsiai rendőr fél kézzel ver le kommandósokat? Forrás: STXfilms

Alapvetően bírom Mark Wahlberget, de az akciófilmekről le kell szoknia, mert azokkal eddig nem túl sűrűn járt jól. Az utolsó talán A tégla volt olyan akciófilm, amiben nézhető volt, de azóta ezen a fronton súlyos lejtmenetben van. Drámai színésznek azóta is kiváló a csávó, szóval nem valószínű, hogy rajta bukik a dolog. Inkább ott, hogy olyan karaktereket kell megformálnia, akik totálisan életidegenek.

Ez esetben a film összes szereplője masszívan egysíkú. Kemények vagyunk, mint a 10 napos kutyasz*r oszt jó van. Nagyjából így lehet őket összefoglalni, mert amikor hátteret próbálnak nekik adni, siralmasan lebőgnek. Az érzelmi skála náluk egyfokos. Düh. Ezen kívül mást nem is igazán látni.

Igen, az ott Ronda Rousey és Lauren Cohan. Már az is sokat elárul a filmről, hogy egy ex-bunyós csaj is szerepet kapott benne. Forrás: kinopoisk.ru

A sztoriról sem lehet sokkal jobbakat írni, aminek ugye a lényegnek kéne lennie. Mert a lövöldözős, gyilkolászós filmek is lehetnek ám jók, csak nem szabad elfelejteni, hogy az akción kívül épkézláb történet is kell.

A lényeg annyi, hogy van egy akciócsoport, amit titokban vetnek be, mert nagyon piszkosan dolgoznak a fiúk. Majd jön a meló, amiben 22 mérföldet kell megtenni egy fószerrel, akit mindenki ki akar nyírni.

A jó az, hogy a totál egyszerűség mellé kapunk egy rakat látványos lövöldözős, autós üldözős és bunyózós jelenetet. Tény, hogy kiszámítható ki mikor purcan ki és egy idő után már röhejes, hogy a főszereplők mellett mindig elrepülnek a golyók és egy durva bunyó után is lazán sétálgatnak, de hé, elvégre ez egy akciófilm.

Így nézel a rendezőre, mikor rájössz, hogy megint egy szar filmhez szerződtél. Forrás: MAFAB

Szóval, ha nem vágysz másra mint egy látványos, agyatlan, lövöldözős filmre, mert néha az ilyen is kell a sok extramély tartalom után, akkor ez tökéletes választás.

A mélységnél tartva. Nem húztam volna le ennyire a filmet, ha az utolsó jelenettel nem köpték volna magukat szembe az alkotók. Ugyanis az a monológ és az egész jelent nagyjából olyan mély lett, mint egy dögkút. Majd, ha megnézitek a filmet, megértitek, de most nem akarok spoilerezni.

Ezek miatt a film 100 pontból 22-t kap, csak hogy stílszerűek legyünk. A jó akciók sajnos nem visznek el a hátukon egy másfél órás filmet.

MAFAB: 57

IMDb: 6.1/10

Ez is tetszeni fog...