A korlátozások után teltházakkal játszott júliusban az Átrium - Corn & Soda

A korlátozások után teltházakkal játszott júliusban az Átrium

Az Átrium előadásaira több mint 2500 ember látogatott el júliusban.

A közönség bizalmat szavazott a zárt térben működő színházaknak is, miután azok korlátozások nélkül újranyithattak a nyár folyamán. A szájmaszk természetes viselet lett, és a színházban kihelyezett kézfertőtlenítőket is aktívan használja a közönség, mindemellett újra teltházakkal, jó hangulatban működött a színház, amely szeptemberben újra teljes repertoárjával és új bemutatókkal várja nézőit.

Hevér Gábor az Átrium karantén utáni újramegnyitóján – fotó © Lakatos Péter

Az előcsarnokban lévő tumultus elkerülése érdekében hamarabb nyílnak ki a nézőtéri ajtók, a szünetben plusz női mosdók üzemelnek, a nézőtéren előadás alatt is légcserés szellőztetés biztosítja a friss levegőt. 

A zárt terű színházak közül a kapuit az elsők között újranyitó Átrium júliusban Az Őrült Nők Ketrece és a 12 dühös ember előadásokkal tért vissza. A Fehér nyuszi, vörös nyuszi előadásokban először és utoljára Molnár Piroska, illetve Hajós András lépett színpadra.

Mucsi Zoltán a 12 dühös ember próbáján – fotó © Lakatos Péter

„Örömteli volt újra színpadon lenni, és látni, hogy a közönségnek hiányzott a színház. Kicsit nagyobb volt a drukk bennem, mint lenni szokott, de egyébként is csak addig érdemes színházat csinálni, amíg ez a drukk megvan. Szokatlan volt a sok maszkos ember a nézőtéren, kicsit olyan volt, mint egy sci-fiben lennénk, de talán a hegesztőpajzsokig nem jutunk el. Remélem, hogy a nézők lendülete kitart, és a szabályozások is lehetővé teszik, hogy színházat csináljunk” – mondta Mucsi Zoltán, a 12 dühös ember egyik főszereplője. Hevér Gábor, Az Őrült Nők Ketrece Georges-a szerint a színházcsinálás kicsit olyan mint a biciklizés: ha eleget gyakorolta, nem felejti el az ember. „Persze volt bennem kis félsz, hiszen ennyi időt nem hagytam ki soha. Az elmúlt harminc évben egyhuzamban talán húsz nap volt a leghosszabb szünet, most négy hónapig nem álltam színpadon. Aztán kiderült, hogy megy ez még. Szerencsére a közönségen is érződött, hogy nagyon várták már, hogy egy előadáson lehessenek és igazi színházat láthassanak, élőben!” – mondta Hevér Gábor az előadás után. 

Hernádi Judit A félelem megeszi a lelket című előadásban – fotó © Mészáros Csaba

A nagyszínpadi előadások mellett újdonságként kisszínpadi zenei produkciók is debütáltak. A színház előcsarnokában felállított színpadon az Átrium Bisztró Klubkoncertek sorozatban a Váczi Eszter Quartet adott esti jazzkoncertet, a Tintanyúl zenekar pedig délelőtti matinékoncertet a Köszönjük, Magyarország! sorozat keretében. A napközben vendéglátóhelyként üzemelő Átrium Bisztróban az évad során is folyamatosan lesznek zenei és színházi rendezvények, legközelebb Gereben Zita lép fel zenekarával augusztus 12-én. 

Alföldi Róbert az Isteni végjáték olvasópróbáján – fotó © Mészáros Csaba

A színház már augusztusban elkezdi a 2020/21-es évadát: visszatér az Igenis, miniszterelnök úr! Alföldi Róbert és Hevér Gábor főszereplésével.

Szeptemberben újra műsorra kerül a Minden nagyon jó lesz című komédia, amelyben a gyermekét váró Móga Piroska helyett Hartai Petra lesz látható Brasch Bence, Parti Nóra és Bányai Kelemen Barna oldalán. Visszatér az Alföldi Róbert főszereplésével játszott nagyszerű Molnár Ferenc egyfelvonásosa, az Egy, kettő, három, illetve Yasmina Reza Az öldöklés istene című vígjátéka is, Herczeg Adrienn, Péterfy Bori, Hevér Gábor és Pál András szereplésével. Ismét látható lesz Rainer Werner Fassbinder A félelem megeszi a lelket című filmjének színpadi átirata, amelynek főszerepéért Hernádi Judit a Színikritikusok díját nyerte el, partnerei Bányai Kelemen Barna, Parti Nóra, Mihályfi Balázs, Szatory Dávid, valamint Bercsényi Péter és az őt beállóként váltó Friedenthal Zoltán

Bányai Kelemen Barna és Parti Nóra a Minden nagyon jó lesz című előadásban – fotó © Lakatos Péter

Az Átrium szeptemberi bemutatója David Javerbaum: Isteni végjáték című Broadway-darabja lesz Alföldi Róbert főszereplésével, illetve a Budapest XX. századi történeteit megelevenítő Újságmúzeum Live sorozat első epizódja is színpadra kerül.

Az Átrium szeptemberi műsorára a jegyek már kaphatók.

Ez is tetszeni fog...