A végállomás gyermekei bestseller alapján készült kult sorozat érkezik az HBO GO kínálatába február 27-én – Corn&Soda

A végállomás gyermekei bestseller alapján készült kult sorozat érkezik az HBO GO kínálatába február 27-én

A nyolcrészes A végállomás gyermekei (We Children from Bahnhof Zoo) egy provokatív drámasorozat hat tinédzserről, akik a helyüket keresik a világban egy időtlen Berlinben. A csoport központi figurája Christiane, akinek az élete összeomlik szülei válása nyomán.

Christiane, Stella, Babsi, Axel, Michi és Benno Berlin mámorító klubjaiban és underground bulijaiban találnak egymásra. Erősek, bevállalósak és szabadon vadulnak ebben a ’paradicsomban’, ami eleinte színes, bátor és izgalmas világnak tűnik. A csoport központi figurája Christiane, akinek az élete összeomlik szülei borzalmas válása nyomán. Elmenekül otthonról, és elkezd belecsúszni a csábító alvilágba. A fiatalok közti kötelék egyre szorosabbá válik, ahogyan belevetik magukat a következő betépés utáni hajszába, és próbálnak elevickélni az eufórikus csúcspontok és veszélyes mélypontok hullámai között. Miközben az életük és kapcsolataik kitágulnak vagy szétesnek, az egyéni traumáik olyan spirálba rántják bele őket, amiből nem mindannyian tudnak kiszabadulni.


A végállomás gyermekei annak a Christiane F. című önéletrajzi bestsellernek a tágabb perspektívájú, sorozatformátumú újragondolása, amely az azonos című kultfilm ihletője is volt. A könyvet világszerte 30 nyelvre fordították le és 5 millió példányt adtak el belőle. Az egyedi hangulatú film nyomán – amelyben David Bowie is felbukkant –, a sorozat zenéjét Bowie ihlette és az örököseivel együttműködésben készült. Két úttörő elektronikus zenei producer, Robot Koch és Michael Kadelbach írta a film betétdalait és hatásos kísérőzenéjét, mely tökéletesen egyesíti magában az újszerű és az ikonikus zenei megoldásokat.

A végállomás gyermekei Magyarországon február 27-én érkezik az HBO GO-ra.  Mind a 8 rész a premier napján elérhető lesz.

A végállomás gyermekeiben szerepel Jana McKinnon mint Christiane, Michelangelo Fortuzzi mint Benno, Lea Drinda mint Babsi, Lena Urzendowsky mint Stella, Jeremias Meyer mint Axel és Bruno Alexander mint Michi. A sorozat alkotója és rendezője Philipp Kadelbach (SS-GB, Generation War), vezető írója és kreatív producere Annette Hess (Weissensee, Ku’damm 56, Ku’damm 59). Producere Sophie von Uslar (Mitten in Deutschland: NSU, Tannbach) és Oliver Berben (Die Protokollantin, Parfüm, Árnyvadászok: A végzet ereklyéi). A sorozatot a Constantin Television gyártotta az Amazon, továbbá a Wilma Film (Csehország) és a Cattleya (Olaszország) közreműködésével. A végállomás gyermekei a Medienboard Berlin-Brandenburg (MBB), a FilmFernsehFonds Bayern (FFF), a Német Filmalap (German Motion Picture Fund, GMPF), a Cseh Filmalap és a Kreatív Európa MEDIA programjának támogatásával készült. Világforgalmazója a Fremantle.

Ez is tetszeni fog...