A végére Batman is megérkezett Gothambe - Corn & Soda

A végére Batman is megérkezett Gothambe

Csak öt évet kellett rá várni, de a sötét lovag befutott. Nyugi van! Ez nem spoiler, hisz mind tudtuk mi is lesz a sorozat vége.

Mivel már majdnem több, mint két hét eltelt a sorozatzáró óta, azt hiszem nyugodtan írhattam a bevezető, hogy mivel zárták le a sorozatot. Igen, azzal, hogy kis Bruce felnőtt és azzá a hőssé vált, akit nyugodtan hívhatunk a DC univerzum zászlóshajójának.

Forrás: Vanity Fair

Az öt év alatt, amíg a sorozat futott kapott bőven hideget-meleget. Iszonyatosan durva mélypontjai voltak a sorozatnak. Több részen, sőt évadokon keresztül húzódó szerelmi civódások, karakterek, akik nem haltak meg igazán, és olyan konfliktus feloldások, amiktől a hajunkat téptük.

A szerelmi drámát talán hagyjuk is. Egyszerűen leírni is rossz, hogy Gordon mennyire szerencsétlenül választ magának partnert. Az pedig, hogy a karakterek hogyan fejlődtek, talán még ennél is borzalmasabb. Enyhén szólva is hiteltelen, hogy a totál zakkant nők végül kvázi hősökké válnak. Az sem sokat segített a sorozat megítélésén, hogy féltek meglépni azt, hogy bizonyos szereplőket végleg kiírjanak a showból. Már számon sem tudom tartani, hogy Pingvint hányszor lőtték bele a kanálisba, de ő csak egy példa a sokból.

Hogy akkor mégis miért tartottunk ki ennyi ideig a Gotham mellett? Nos, az hogy végre inkább a gonoszok múltjára, felemelkedésére koncentráltak, egészen újszerű volt. A látványvilág sem volt utolsó, még az akciójelenetek is egészen tűrhetőek voltak.

Egyértelmű pozitívum, hogy az összes olyan gonoszt felvonultatták az öt év alatt, akiket egy Batmanes történetbe bele lehet írni. Szinte kivétel nélkül mindegyik zseniális volt. Tény, hogy egy-kettőt, név szerint Rébuszt és Pingvint a végére picit elk***ák (bocs a profánságért, de ez kikívánkozott), a többség mégis olyan profi lett, hogy néhány filmes gonoszt is beelőznek.

Forrás: Coming Soon

Végül, de nem utolsó sorban a Gotham legnagyobb erénye, ami miatt végignéztük az egészet, az a lényéből áradó hangulat volt. A hibátlan díszletek, a néhol már egészen horrorisztikus elemek bőven kárpótoltak minket nézőket, azokért, amiktől néhány rész után úgy álltunk fel a tévé elől, hogy nem voltunk benne biztosak, hogy nézői leszünk még a következő epizódnak.

Egyszóval, a Gotham esetében nem úgy említjük azt, hogy öt évbe telt nekik behozni Batmant a sorozatba, mint egyfajta bénázás, amit a Smallville követtek el. Ez nem Batmanről szólt. Ez Gotham története volt, azt pedig összességében szépen és izgalmasan mesélték el, még akkor is, ha voltak benne epizódok, amiket simán átlehet ugrani.

Ez is tetszeni fog...