A véletlenek befolyása - Tévedések vígjátéka Óbudán - Corn & Soda

A véletlenek befolyása – Tévedések vígjátéka Óbudán

Újra részese lehetünk egy olyan egyedi színházi produkciónak, mely már hagyományosan az óbudai Kaszásdűlői Kulturális Központ előtti Pethe Ferenc téren kerül megrendezésre.

Az előadás “csapata” a 3K előtt
Forrás: 3K FB oldala

Az ingyenes, előzetes regisztráció segítségével megtekinthető előadás W. Shakespeare Tévedések vígjátéka című darabja lesz, melyet – ahogyan a korábbi években is – Dicső Dániel rendez meg a sajátos helyszínen.

A Tévedések vígjátéka azon túl, hogy egy kiválóan megírt félreértéseken alapuló színdarab, hordoz egy olyan réteget, ami alapján el lehet játszani azzal a gondolattal, hogy egy-egy ember sorsát mennyiben befolyásolják a véletlenek. Ebben a történetben két ikerpárral találkozunk, akiket egész más felé sodort az élet. Felmerülhet a kérdés, hogy milyen felnőttek lennének most, ha együtt töltik a gyerekkorukat?

Minden évben fontos szempont az alkotók számára, hogy ezek az előadások a 3K előtti térre készülnek, kihasználva annak adottságait. Ez idén július 6-án sem lesz másként. Dicső Dániel rendezéseit jellemzi az összművészeti elemek használata, a Tévedések vígjátékában a prózai jelenetek mellett sok mozgást és élőzenét tervez idén is, és várhatóan a díszlet önmagában is egy nagyon izgalmas „műalkotás” lesz.

Az olvasópróba
Fotó: Gordon Eszter

Vizi Dávid, a Katona József Színház fiatal művésze lesz a férfi főszereplő. Feleségét Tenki Dalma játssza majd. Idén is láthatják a nézők Eke Angélát, Márfi Márkot, Hajdu Tibort és Georgita Máté Dezsőt. A szülőpáros pedig Kerekes Viktória és Dézsy Szabó Gábor lesz. Az előadás mozgáselemeinek koreográfusa Molnár G. Nóra, a színészekből álló zenekart Kéménczy Antal vezeti.

Az előadás időpontja: 2019. július 6. szombat 21 óra, esőnap: július 7. vasárnap 21. óra, helyszíne: 3K, III. kerület Pethe Ferenc tér 2.

Az előadás megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melyet személyesen a 3K-ban vagy telefonon (06-1-2473604) a szabad helyek függvényében lehet megtenni.

Ez is tetszeni fog...