Adj nekünk egy Adyt! - Novellapályázat - Corn & Soda

Adj nekünk egy Adyt! – Novellapályázat

forrás: magyar-irodalom.elte.hu

Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából szerkesztőségünk új novellapályázatot hirdet a költő emléke előtt tisztelegve Adj nekünk egy Adyt! címmel.

Téma megjelölése: A novellákat Ady Endre Intés az őrzőkhöz című verséhez valamilyen formában kötődve várjuk. Tehát olyan írásműveket látunk szívesen, melyek feldolgozzák prózai formában a vers témáját, vagy azt ihletforrásként tekintik. A novella kötődhet Ady Endre életéhez, de a verset más módon is feldolgozhatja.

Formai megkötés: Minimum 5000 – maximum 15000 leütés (szóközzel együtt), Times New Roman betűstílus, normál sorköz. A beérkezett pályaműveket Word doc, vagy docx formában tudjuk elfogadni.

Stílusmegkötés: nincs

A novella bármilyen zsánerben íródhat, de nem lehet semmilyen módon trágár vagy pornográf.

Beküldés: kizárólag emailben a cornandsoda@cornandsoda.com címre

Pályázati nevezési díj: 1 000 HUF

Kedvezményezett bankszámlaszáma: 11711010-21408018

Kedvezményezett neve: KIKE

Közlemény: Novellapályázat + pályázó neve

Díjazás:

Első helyezett: 15 000 forintos könyvvásárlási utalvány

Második helyezett: 10 000 forintos könyvvásárlási utalvány

Harmadik helyezett: 5000 forintos könyvvásárlási utalvány

   Továbbá a legjobbnak ítélt novellákat megjelentetjük a magazin oldalán.

Beérkezési határidő: 2019. március 15.

A beérkezett pályaműveket a szerkesztőség bírálja el és választja ki a győzteseket.

Leírás: A Corn & Soda oldalon az oldal üzemeltetője, a Kritikusok és Írók Kulturális Egyesülete (röviden KIKE), novellapályázatot hirdet, melynek témája Ady Endre Intés az őrzőkhöz című verséhez kötődik. Olyan írásműveket várunk, melyek valamilyen módon prózai formában dolgozzák fel a vers témáját, vagy ihletforrásként tekintik azt. A novella kötődhet Ady Endre életéhez, de ez nem elvárás. A novellának azonban valamilyen módon kötődnie kell a vershez.

A pályázat nevezési díjhoz kötött, melynek célja Egyesület és az oldal fenntartása, ezért pályázni a nevezési díj határidőig történő átutalásával és a pályamű határidőig való beküldésével lehet.

A pályaműveket és az átutalási bizonylatot csatoltan kérjük küldeni a megadott email címre: cornandsoda@cornandsoda.com. Emellett az email szövegében kérjük feltüntetni a pályázó nevét, címét és egyéb elérhetőségeit. A pályázóktól kérjük, hogy az email tárgymezőjébe írják bele, hogy ”Novellapályázat.” Továbbá az átutalás közleményébe szintén tüntessék fel, hogy Novellapályázat, a pályázó nevével együtt.

Egy pályázó kizárólag egy pályaművel nevezhet, és csak a pályázatban leírtaknak megfelelt műveket tudjuk elfogadni. A pályázatban leírtaktól való eltérés kizárást von maga után. A pályázatban nem vehetnek részt a szerkesztőség munkatársai és családtagjai.

Az adatkezeléssel kapcsolatban kérjük, tájékozódjon a Magazin Impresszumában!

Ez is tetszeni fog...