Alföldi gengszterfőnököt alakít az Apáca showban - Corn & Soda

Alföldi gengszterfőnököt alakít az Apáca showban

Hamarosan magyarországi színpadokon is látható lesz a 90-es évek ikonikus filmvígjátékából készült musicalsiker, a Westenden és a Broadway-n több mint tíz éve zajos sikerrel futó Apáca show. A múlt héten elindult a próbafolyamat, és kiderült, kiket láthatunk a sikervárományos musicalben. A darabban Alföldi Róbert is szerepet kapott.

Fotó: Zikkurat Színpadi Ügynökség – Szörényi Réka

Parádés szereposztással és különleges díszletekkel, Magyarországon először mutatják be a Broadway-n és Westenden 2006 óta nagy sikerrel futó Apáca show című musical. A zenés darabot a 90-es évek ikonikus filmvígjátéka ihlette, amelyet először a Broadway-n a film főszereplője Whoopi Goldberg mutatott be. A darabot eddig 18 országban állították színpadra, és több mint 6 millió néző látta.

Fotó: Zikkurat Színpadi Ügynökség – Szörényi Réka

A musical zenéjét a 8 Oscar-díjas zeneszerző Alan Menken jegyzi, aki többek között a Szépség és a szörnyeteg, az Aladdin, a Kis hableány és a Notre Dame-i toronyőr alkotója.

Fotó: Zikkurat Színpadi Ügynökség – Szörényi Réka

A diszkó és soul dallamokkal fűszerezett musicalsiker főbb szerepeit itthon olyan kiváló művészek alakítják, mint Peller Anna, Sári Évi, Molnár Piroska, Feke Pál, Alföldi Róbert és Csonka András, a rendező Szente Vajk.

Fotó: Zikkurat Színpadi Ügynökség – Szörényi Réka

Az alkotógárda július 2-án tartotta a produkció olvasópróbáját. Delorist Peller Anna és Sári Évi játssza kettős szereposztásban, Eddie Souter nyomozó Feke Pál lesz, míg a gengszterfőnök Curtis Jacksont Alföldi Róbert alakítja.

Fotó: Zikkurat Színpadi Ügynökség – Szörényi Réka

Az Apáca show először a Szegedi Szabadtéri Játékok keretében kerül színpadra augusztusban, majd októbertől országos turnéra indul, érintve Pécset, Miskolcot, Zalaegerszeget, Nyíregyházát, Szombathelyet, Veszprémet, Debrecent, Győrt.

forrás: sajtóanyag

Ez is tetszeni fog...