Ambróz és a hercegnő - könyvajánló gyermekeknek - Corn & Soda

Ambróz és a hercegnő – könyvajánló gyermekeknek

Margo Sorenson mesekönyve, az Ambróz és a hercegnő Kleinheincz Csilla fordításában, Szegedi Katalin illusztrálásával az Abrakadabra Kiadónál jelent meg. Gyönyörű karácsonyi történet gyermekeknek egy picike egér bátorságáról és segíteni akarásáról.

Az Abrakadabra kiadó fotója

Az Abrakadabra Kiadó fotója

Margo Sorenson meséje igazi bájos, kedves történet a legszebb és legnemesebb eszmékről és tulajdonságokról, mint a segítőszándék, bátorság, kitartás és jóakarat.

A könyv története szerint a kis Ambróz egérke és családja a hatalmas katedrálisban élnek, s feladatuknak tekintik, hogy a katedrális látogatóit segítsék. A karácsony közeledtével egyre több munka vár rájuk. Ambróz is szeretné kivenni a részét a feladatokból, ezért elhatározza, hogy megfejti, hogyan tudna a mindig szomorú Eleonóra hercegnőnek a segítségére lenni. A bátor egérke mindenhová követi, hogy kiderítse, mivel lehetne felvidítani a bánatos leányt. A hercegnő világa a pici kis lény számára óriási és veszélyekkel teli, de Ambróz bebizonyítja, hogy a legkisebbek is képesek véghezvinni hatalmas tetteket.

Az Abrakadabra kiadó fotója

Az Abrakadabra Kiadó fotója

A megható történethez tökéletesen illeszkednek Szegedi Katalin gyönyörű illusztrációi. A rajzok rendkívül látványosak, gazadagok és aprólékosan kidolgozottak. Megjelenik előttünk a lenyűgöző katedrális, a szépséges Eleonóra hercegnő, a teljes egércsalád, s egy igazán izgalmas és színes középkori világ bontakozik ki előttünk.

A katedrálisok, apácák, zárdák, hercegi udvar világa ismeretlen lehet a gyermekek számára, ezért a mese izgalmas lehetőséget ad ezeknek a megismerésére, felfedezésére, és az ezekkel kapcsolatos beszélgetések indítására.

Az Ambróz és a hercegnő megható és kedves történetével, szemet gyönyörködtető rajzaival igazán élvezetes és lelket nemesítő olvasmány lehet gyermekek számára. Eleonóra hercegnő miatt valószínűleg kislányokhoz közelebb áll a mese miliője, de Ambróz kalandjait a kisfiúk is élvezetesnek találhatják. Így Margo Sorenson meséjét minden gyermeknek szeretettel ajánljuk nem csak karácsonyra.

A könyv megvásárolható az Abrakadabra Kiadónál.

forrás: Abrakadabra Kiadó

 

Ez is tetszeni fog...