Áprilisi DVD premierek I. - Corn & Soda

Áprilisi DVD premierek I.

Az Áprilisi DVD premierek nem árasztanak el minket nagyobbnál-nagyobb blockbusterekkel, igaz ez leginkább a hónap első felére. Ugyanakkor számos kevésbé neves produkció is okozott már kellemes meglepetést, s a paletta is igen széles skálán mozog a műfajok képviselőit illetően. A fiatalabb korosztály mindenképpen megtalálja a számítását, de igazi gyöngyszemekre is lelhetnek a filmek szerelmesei, leginkább egy hamisítatlan Woody Allen-produkció alakjában.

De lássuk is, mit tartogatnak az Áprilisi DVD premierek !

Café Society ( Café Society, 2016)

DVD megjelenés (HUN): április 6.

Bobby (Jesse Eisenberg) egy New York-i zsidó család legkisebb gyermeke. Családjában a gengsztertől az ékszerkereskedőn át a hollywoodi ügynökig sokféle rokon fellelhető – ő utóbbihoz utazik szerencsét próbálni. Ám Phil (Steve Carell) bácsikája irodájában majdnem el is felejti, miért is érkezett. Megismeri ugyanis annak gyönyörű titkárnőjét, Veronicát (Kristen Stewart), aki azonnal bűvkörébe vonja a fiút. Látszólag Bobby sem hagyja hidegen a nőt, ám egyvalamit elfelejt megemlíteni neki: hogy ő titokban a házas Phil bácsi szeretője. Főhősünk visszatérve New Yorkba, beleveti magát az éjszakai életbe: gengszter bátyjával megnyitja a környék egyik legmenőbb szórakozóhelyét. Ám történetük Veronicával ezzel még korántsem ér véget…

Éjszakai ragadozók ( Nocturnal Animals, 2016)

DVD megjelenés (HUN): Április 7.

Susan Morrow (Amy Adams), Los Angeles-i műkereskedő hihetetlen jómódban él férjével, Hutton Morrow-val (Armie Hammer), ám mégsem érzi teljesnek az életét. Az egyik hétvégén Hutton elutazik, Susan pedig egy csomagot talál a postaládájában. A csomagban egy regényt van, melyet a volt férje, Edward Sheffield (Jake Gyllenhaal) írt. A küldeményhez egy levélkét is mellékelt, melyben arra biztatja Susant, hogy olvassa el az írást, aztán keresse meg, amíg ő a városban tartózkodik. Este, egyedül az ágyban Susan olvasni kezd.

…de a regény tartalma erőszakos és pusztító erejű. Susant olvasás közben mélyen megindítja Edward írása, és akarva-akaratlanul is felidézi a szerzővel közös szerelmi történetük legintimebb pillanatait. Megpróbál magába tekinteni, életének és karrierjének csillogó felszíne alá, és egyre inkább egyfajta bosszúként értelmezi a könyvet, melynek története arra kényszeríti, hogy átértékelje a döntéseit. Újraéled a szerelem, melyet elveszettnek hitt, és ahogy a történet halad, olyan felismerésre készteti, amely újraértelmezi a regény hősét és saját magát is.

A forradalom napján (Bastille Day, 2016)

DVD megjelenés (HUN): április 22.

Michael (Richard Madden), egy Franciaországban élő amerikai zsebtolvaj, akinek fenekestül felfordul az élete, mikor ellop egy táskát, amelyben nem csupán egy pénztárca lapul… Hamarosan a fél CIA a nyakában lohol, de egy bizonyos Sean Briar ügynök (Idris Elba) rájön, hogy Michael csak egyszerű gyalogos a sakktáblán, akit egy sokkal nagyobb játékban mozgattak. A CIA-s és a zsebtolvaj kénytelen összefogni, hogy leleplezzenek egy nagy volumenű összeesküvést. Akciódús 24 óra vár rájuk, amely alatt a különös páros csak egymásra számíthat.

 Sárkányszív 3. – A varázsló átka (Dragonheart 3: The Sorcerer’s Curse, 2015)

DVD megjelenés (HUN): április 7.

Gareth (Julian Morris), a becsvágyó lovag egy lezuhant meteorit nyomába ered, amelyről úgy hírlik, aranyat rejt. Legnagyobb meglepetésére azonban útjába nem kincs, hanem egy sárkány akad: miután Drago megmenti a fiú életét, sorsuk összefonódik, és együtt indulnak legyőzni a gonosz varázslót, hogy megszabadítsák a világot rémuralmától. Gareth a kalandok során végül rájön a lovagi lét valódi mibenlétére ebben a minden korosztály számára izgalmas és szórakoztató fantasyben.

Soul Exodus (2016)

DVD megjelenés: április 15.

Bereczki Csaba Soul Exodus című új, egész estés, zenés dokumentumfilmjének középpontjában a The Brothers Nazaroff hagyományos klezmerzenét játszó alkalmi formáció tagjai állnak. A dokumentumfilmben az amerikai születésű zenészek – Michael Alpert, Dan Kahn, Psoy Korolenko, Bob Cohen, Jake Shulman-Ment – a klezmeren keresztül keresik gyökereiket, önmagukat, zsidó identitásukat. A Soul Exodus szereplői egyfajta fordított exodusként kelnek útra: hajóval utaznak nyugatról keletre, Montrealból New York, Párizs, Berlin, Budapest, Nagyvárad érintésével jutnak el Besszarábiába, Moldovába.

Vaiana (Moana, 2016)

DVD megjelenés (HUN): április 19.

Háromezer évvel ezelőtt a világ legjobb tengerészei keresztülhajóztak a Csendes-óceánon, és felfedezték Óceánia számos szigetét. Azonban ezután ezer évig nem utaztak ismét, és senki sem tudja, miért. Vaiana (Auli’i Cravalho) egy kalandvágyó tini, aki vakmerő küldetésre indul, hogy megmentse népét. Útja során találkozik az egykoron hatalmas félistenként tisztelt Mauival (Dwayne Johnson), aki szárnyai alá veszi a lányt, hogy igazi felfedezőt faragjon belőle. Együtt vágnak neki a nyílt óceánnak, az út pedig nem szűkölködik az eseményekben. Hatalmas szörnyekkel és elképesztő veszélyekkel szállnak szembe, közben pedig Vaiana teljesíti ősei küldetését és felfedezi azt, amit a legjobban keresett: saját magát.

Ez is tetszeni fog...