Áprilisi DVD premierek II. - Corn & Soda

Áprilisi DVD premierek II.

Az Áprilisi DVD premierek első felében kitüntető helyet foglalt el két Oscar-díjas alakítás is, ugyanakkor 15.-e után is tartogat a hónap nagy durranást. Egy fantasztikus koncertfilm mellett a tavalyi év leginkább várt produkciója, a Star Wars hetedik része is a boltok polcaira kerül.

 

Roger Waters: A fal (Roger Waters the Wall, 2015)

A film több síkon kibontakozva idézi meg a magával ragadó, és minden szempontból kultikus Pink Floyd album, A fal dallamait. Ugyanakkor ez a “road movie” a múlttal való számvetés, egy háború ellen tiltakozó remekmű, mely kiemeli az embert, és a belőle áradó agresszivitást.
Roger Waters: A fal a legkorszerűbb digitális technológiák felhasználásával, egy páratlan technikai arzenál segítségével került rögzítésre (4K felbontású , vizualitásában is elképesztő kép, és és a legmodernebb Dolby Atmos hang) Waters teltházas, 2010-2013 közötti ‘The Wall Live’ turnéja, melyet több mint 4 millió ember világszerte élőben élvezhetett a koncerthelyszíneken.

 

Hajnali láz (Hajnali láz, 2015)

A 25 éves Miklós 117 lánynak ír levelet, hogy megtalálja az igazit. A 19 éves Lilivel fél évig levelezik, mire személyesen is találkoznak. A két fiatal fülig egymásba szeret, újra érzik, az élet szép is lehet, és úgy tűnik, nem állhat boldogságuk útjába semmi. Még az sem, hogy Miklós tüdőbeteg, akinek az orvos szerint csak néhány hónapja van hátra.

 

Az éjszakám a nappalod (Az éjszakám a nappalod, 2015)

Novák (Czukor Balázs) nem tud aludni. Amióta odaköltözött a barátnőjéhez (Szamosi Zsófia), egy percre sem hunyta le a szemét. Nappal dolgozik, éjszakánként az utcákat járja: olyan helyekre és olyan emberek közé keveredik el, akiknek nem is álmodott a létezéséről. Bulizik, ismerkedik, élvezi a kettős életet, mindazt, amit ez az eddig ismeretlen Budapest kínál. Mire megszólal a vekker, mindig éppen sikerül visszabújnia a közös ágyba. Az egyik éjjel összeakad egy fura társasággal, melynek tagjai mind különös, éjszakai lények. Főnökük, a leállíthatatlan Volf (Anger Zsolt) elképesztő szélhámosságokkal próbál meggazdagodni. A legújabb ötletéhez Novákot is fel akarja használni. A terv része egy bankigazgató, egy gyógyszersegély-szállítmány, egy orosz teherautó meg egy hulla. Hogy pontosan kié, az még nincs eldöntve. Ha Novák nem hal bele ebbe a kalandba, talán meggyógyulhat tőle…

 

Star Wars: Az ébredő erő (Star Wars: The Force Amakens, 2015)

Idén a Lucasfilm és a rendező J.J. Abrams együtt kalauzolják el a nézőket egy messzi-messzi galaxisba, a Csillagok Háborúja a Star Wars: Az ébredő Erő című alkotással december 18-án tért vissza a mozivászonra.

 

Snoopy és Charlie Brown – A Peanuts Film (The Peanuts Movie, 2015)

Egy nagy kerekfejű kisfiú meg a bohókás kutyája végre a széles vásznon is bebizonyítja, milyen viccesek tudnak lenni. A világhírű képregényfigurák megelevenednek. Jön Snoopy és a barátait is hozza magával!
A 3D-s animációt a Jégkorszak-filmeket létrehozó stúdió készíti, a rendező a Jégkorszakkal (Ice Age, 2002) és a Hortonnal is bebizonyította már, mit tud, sőt, a humorról gondoskodik Paul Feig producer is, a Női szervek (The Heat, 2013) és A kém (Spy, 2015)  rendezője!

 

Marguerite – A tökéletlen hang (Marguerite, 2015)

Marguerite Dumont egy rendkívül tehetős nő, aki egész életét egy dolognak szentelte, a zenének. Szenvedélye az éneklés, rendszeresen ad privát koncerteket barátainak, akik mindig örömmel fogadják, de nem az előadást, sokkal inkább annak végét. Marguerite borzasztóan énekel, de ezt senki nem meri neki elmondani, ezért ő abban a hitben él, hogy kiváló előadó, így elhatározza, megmutatja „tehetségét” az egész világnak.

 

Száva – A szív harcosa (Savva, 2015)

Egy távoli vidéken egy kis erdei faluban éldegél Száva, a 10 éves fiúcska az édesanyjával. A vidék egykor a fehér farkasok védelme alatt állt, de mikor az állatok az emberek ellen fordultak, egy varázsló átokkal sújtotta őket, amit csak egy hős lovag tud megtörni. Egy nap hiénák támadnak a lakókra, de a vakmerő Szávának sikerül elmenekülnie a vadonba. Itt találkozik az utolsó farkassal, Hómancs, aki szerint a hegyekben élő hatalmas erejű varázsló egyik rettenthetetlen harcosa képes lenne megmenteni Száva faluját és kiszabadítani a foglyul ejtett lakókat, ezért Száva és Hómancs elindulnak, hogy megtalálják a lovagot.

Ez is tetszeni fog...