Artfilmes online videotéka - elindult a Cinego - Corn & Soda

Artfilmes online videotéka – elindult a Cinego

Elindult a Cinego elnevezésű artfilmes online videotéka, amelyben az elmúlt évek legfontosabb fesztiváldíjas nemzetközi és magyar alkotásai találhatók meg.

A Cinego havi előfizetési díjjal használható, illetve egyszeri kölcsönzési és letöltési lehetőséget is kínál a minőségi és legálisan elérhető filmes tartalmak iránt érdeklődő közönségnek.

A www.cinego.hu jelenleg az egyetlen artfilmekre specializálódott online videotéka Magyarországon. A több forgalmazó választékából összeállított kínálatban megtalálhatók a legnagyobb fesztiválok – többek között Cannes, Velence, Berlin, Toronto, Karlovy Vary – sikerei éppúgy, mint az elmúlt évek legjelentősebb hazai alkotásai.

Toni Erdmann

A Cinego elsősorban az artmozik közönségét szólítja meg, így filmválasztéka nagymértékben eltér más szolgáltatásokétól. Jelenleg a Cirko Film, a Cinenuovo, a magyarhangya és a Mozinet filmjei szerepelnek a platformon, de a jövőben más forgalmazók kínálatából is szemezgethetnek az ínyencek. 

Saul fia

A közel 180 film között már az indulás után közvetlenül elérhető lesz az idei Oscar- és Arany Pálma-díjas dél-koreai Élősködők, a mozikban hatalmas sikerrel futott Toni Erdmann, a Murakami Haruki novellája alapján készült Gyújtogatók, és Elia Suleiman közvetlenül a mozik bezárása előtt bemutatott szatírája, A Mennyországnak kell lennie. A kínálatba bekerült számos dokumentum- és természetfilm (1989 – Határon, Lumière!, Arcélek, útszélek, Apáim története, A Föld sója, 20.000 nap a Földön, Évszakok stb.), valamint egész estés animációs alkotás (Ruben Brandt, a gyűjtő, A messzi Észak, A vörös teknős stb.) is.

Testről és lélekről

Természetesen magyar filmek sem hiányozhatnak: az Oscar-díjas Saul fia, a Velencében elismert Napszállta, az Arany Medve díjas Testről és lélekről, a Cottbusban kitüntetett Déva mellett már az induláskor olyan friss filmek láthatók, mint a FOMO – Megosztod, és uralkodsz, illetve a Valan – Az angyalok völgye. A választék folyamatosan bővül az újdonságokkal.

FOMO – Megosztod és uralkodsz

A Cinego havi előfizetési díja 1.500 Ft, amivel a legtöbb film lejátszható. Emellett lehetőség van egyes filmek kölcsönzésére 30 napos időintervallumra 650 Ft-tól, illetve örökre szóló letöltésre 1.300 Ft-tól. Utóbbi két lehetőség exkluzív, az előfizetéses konstrukcióban még nem szereplő alkotásokat is kínál.

Ez is tetszeni fog...