Az Életrevalók premierjét ünnepelte a Játékszín - Corn & Soda

Az Életrevalók premierjét ünnepelte a Játékszín

Szombaton mutatta be a Játékszín a nagy sikerű Életrevalók című könyv és film első magyarországi színházi feldolgozását Horgas Ádám rendezésében, aki egyben a darab írója és zeneszerzője is. A produkció két főszereplője Hirtling István, valamint a békéscsabai Vadász Gábor. A premier után a színház nagyszabású partival ünnepelte a sikeres bemutatót.

Fotó: Fehér Dániel Soma

A megható, igaz történeten alapuló  darab egy különös pár: egy kerekesszékre ítélt arisztokratának és ápolójának, a külvárosi szegény negyedben élő, börtönviselt fiatalembernek az őszinte barátságáról, az előítéletekkel leszámoló kapcsolatáról szól. A történetből 2011-ben Eric Toledano és Olivier Nakache rendezésében született alkotás, mára már szinte kultuszfilmnek számít. A gazdag és művelt mozgássérült arisztokrata, valamint a fiatal, külvárosi bevándorló különös barátságának története a Játékszínben a roma kultúrába ágyazva jelenik meg a színpadon.

Fotó: Fehér Dániel Soma

A darab története szerint az ejtőernyős baleset után tolószékbe kerülő, teljesen lebénuló, gazdag arisztokrata, Philippe felfogadja otthoni segítőnek a külvárosi gettóból érkezett Drisst. Talán azért, mert úgy érzi, a fiú is ugyan olyan kirekesztettje az életnek, mint ő.  Két világ találkozik és ismeri meg egymást, és az őrült, vicces és meghatározó közös élmények nyomán kapcsolatukból meglepetésszerűen barátság lesz, és átsegíti egymást életük legnehezebb korszakán.

A premier nagyon jól sikerült, teltházas közönség előtt mutatták be a darab. Az előadás után az alkotók, színészek, meghívott közéleti személyiségek és a sajtó képviselői együtt ünnepelték az Életrevalók első sikerét.

Fotó: Fehér Dániel Soma

Philippe: HIRTLING ISTVÁN
Driss: VADÁSZ GÁBOR

További szerepekben:
KOVÁCS DÉZI, ZSURZS KATI, SZŐLŐSKEI TIMEA, PETYI JÁNOS, SZIRTES BALÁZS

Dramaturg: Lőkös Ildikó
Díszlettervező: Horgas Péter
Jelmeztervező: Bujdosó Nóra
Zene: Horgas Ádám
Ügyelő: Skrabán Judit
Súgó: Dobos Erika
Rendezőasszisztens: Petyi János

További információk:

www.jatekszin.hu

Ez is tetszeni fog...