Az év első képregényes eseménye – Budai Képregénypiac - Corn & Soda

Az év első képregényes eseménye – Budai Képregénypiac

Június 27-én, szombaton rendezik meg a nyár első nagyobb képregényes rendezvényét, a Budai Képregénypiacot, ahol a rajongók végre ismét találkozhatnak kedvenc karaktereikkel és kiadóikkal. A Budaörsi Virágpiac keretén belül megrendezésre kerülő vásár az év első igazi képregényes találkozója lesz, hiszen a márciusra tervezett börze elmaradt a nemzetközi helyzet miatt.

A Budai Képregénypiacon 44 árus 60 asztalon fogja kínálni portékáit: mintegy másfél tucat kiadó lesz jelen, sőt, számos képregény alkotójával is találkozhatunk. Már biztosan ott lesz az Anagram Comics, Ciceró Könyvstúdió, Comicsmania, Frike Comics, Fumax, Goobo, Halmi Zsolt, Infinity, Képes Kiadó, Madarász Gergely, Nero Blanco Comix, Német Levi, Kingpin, Panel Kalandor, Pesti Könyv, Pilcz Roland, Red Line Cinema, Szépirodalmi Figyelő, Vad Virágok, Vitanum, Walking Dead, Windom és a 5panels kiadó.

Jeff Smith: Konc. Forrás: Vad Virágok Könyvműhely.

A piacon lesz először kapható a Vad Virágok Könyvműhely gondozásában hazánkban először megjelenő Bone, magyarul Konc papírmozi. Jeff Smith kultikus képregénye 11 Harvey-díj és 10 Eisner-díj nyertese, beleértve a Legjobb író-rajzoló és a Legjobb humoros kiadvány díját is. A Távozás Koncfalváról című bevezető kötetben megismerjük a három Konc kuzint és képtelen kalandjaikat.

Itt lesz továbbá kapható a Megváltás-sorozat első kötete, A Hit Zsoldosai, Farkas Lajos és Nicolas Tackian képregényének várva-várt magyar nyelvű kiadása is. Az először Franciaországban megjelent kiadvány a messzi múltba kalauzol bennünket, ahol a keresztes háborúból Európába visszatérve egy középkori sötét lovag kel az elesettek védelmére.

Nicolas Tackian -Farkas Lajos: Megváltás – 1. A Hit Zsoldosai. Forrás: Képes Krónikák.

A Frike Comics gondozásában a Dampyr-sorozat új kötete, sorban a hatodik, A boszorkányok szigete szintén a Képregénypiacon lesz először kapható. Az Anagram Kiadó jóvoltából a Zagor új számára csaphatunk le, tehát az olasz képregények méltó számban lesznek képviselve a piacon.

A Fumax Kiadó ezúttal is tőle megszokott minőségi képregényekkel készül az eseményre, amelyek közül három új megjelenést érdemes kiemelni. Hazánkban először jelenik meg a képregényes gyűjtemény formájában Dredd bíró(Judge Dredd), aki több mint negyven éve debütált a kultikus 2000AD magazin lapjain, és a kőkemény igazságszolgáltató azóta is egyike a legnépszerűbb képregényhősöknek. Judge Dredd – Dredd bíró aktái 01 című kötet Complete Case files 01 és 02 válogatott történeteit tartalmazza az eredeti megjelenés sorrendjében (!!!), tehát aki szereti az 1970-es évek képregény stílusát, az nagy valószínűséggel ezt a kötet is magáénak akarja majd.

Dredd Bíró, Batman: Fehér Lovag, Tokyo Ghost. Forrás: Fumax Kiadó.

Nemrég jelent meg a felnőtteknek szóló Tokyo Ghost – Tokió szelleme című 10 részes képregény, amely talán az egyik legjobb és legszebb cyberpunk kiadvány, amelyet az utóbbi évben megjelent itthon. Számos képregénysikerét követően RICK REMENDER (Orgyilkos osztály, Fear Agent) író csatlakozott SEAN MURPHY (Batman: Fehér Lovag) szupersztár rajzolóhoz, hogy egy egyszerre keserű szájízű és csípős humorú történetet meséljenek el a techfüggőség következményeiről, valamint a vágyakozásról az érintetlen természet után, amelyet mégis reménytelenül romba döntünk. A történet a nem túl távoli jövőben játszódik, ahol az emberek többsége kórosan technológiafüggő, a szennyezett világ elől jótékony tudatlanságba menekült élvhajhász, aki lop, csal és öl, csak hogy hozzájusson a következő digitális adagjához. Kiberizgalmak a nyomasztó valóság helyett – ez a nép új ópiuma, és egyetlen nagyvállalati gengszter, egy drótbáró uralja az egész hálózatot.

A cyberpunk és sci-fi világa után evezzünk kicsit a szuperhősök területére, ugyanis a Képregénypiacon szintén beszerezhető lesz a Batman – Fehér Lovag, amely a Sötét lovag ősellenségét, Jokert helyezi teljesen új megvilágításba. Hívták már sok mindennek: anarchistának, elmebetegnek, gyilkos bohócnak, de „fehér lovagnak”? Soha. Legalábbis eddig… Egy olyan világban, ahol Joker kigyógyult őrületéből és gyilkos hajlamaiból, az immár Jack Napier néven ismert férfi nekilát, hogy helyrehozza korábbi gonosztetteinek következményeit. Először is kibékül elhagyott barátnőjével, Harley Quinn-el, majd minden erejével azon kezd dolgozni, hogy megmentse a várost attól az embertől, akiről úgy hiszi, valójában Gotham legnagyobb bűnözője: magától Batmantől! A szupersztár képregényalkotó Sean Murphy (HELLBLAZER, TOKYO GHOST) nyolcrészes minisorozatában egy kifacsarodott Gothamet mutat be, hősökből és gonosztevőkből álló hatalmas szereplőgárdával. A kötet a teljes nyolc részes Batman: White Knight sorozatot tartalmazza.

BUDAI KÉPREGÉNYPIAC

Időpont: 2020. június 27.

Helyszín: Budaörsi Virágpiac Budai Zsibvásár 4.sor (1112 Budapest, Budaörsi út 172-178 ) Az esemény Facebook oldalán még több infó elérhető

Ez is tetszeni fog...